Καθολικό lockdown για ένα μήνα επίκειται να ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι στις 12:00 από τον  πρωθυπουργό.

είδηση γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ο κ. Κικίλιας επιβεβαίωσε τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και βάζουν τη χώρα «στον πάγο» για ένα μήνα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υποχωρήσει η πανδημία.

Σύμφωνα με τις ίδιες εισηγήσεις, θα μπει «λουκέτο» και στα Λύκεια, κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μένει να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με τα Γυμνάσια...

Αυτό που απομένει να αποφασιστεί είναι εάν το lockdown θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή, ή από το Σάββατο, όπως θέλουν και οι περισσότερες από τις εισηγήσεις που έχει στη διάθεσή του.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι το lockdown έρχεται όλο και πιο κοντά, αφού διαρροές τόνιζαν ότι είναι ιδιαίτερα επιθετική η πορεία της πανδημίας στη χώρα, τις τελευταίες ημέρες!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ

Κεραμέως: Πρόθεσή μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά

Η πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, ακούγοντας συστηματικά τις οδηγίες των ειδικών», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA.

Το κλείσιμο των σχολείων στις γκρι περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ήταν ένα προληπτικό μέτρο που πρότεινε η επιτροπή, καθώς «διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία των πληθυσμιακών ομάδων, τόσο περισσότερο αυτές συμμετέχουν στην πανδημία».

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε περίπτωση που οι ειδικοί εισηγηθούν κλείσιμο των σχολείων, ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε, αφού την καταδίκασε, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει τον ρόλο του πανεπιστημίου.