Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης είχαν κάνει ραντεβού σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να ετοιμάσουν αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι σκόπευε να ζητήσει 500.000 ευρώ από κάθε μέσο ενημέρωσης και το συνολικό ύψος των οικονομικών αξιώσεών τους άγγιζε τα περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Οι επαφές με τους δικηγόρους πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν το ζευγάρι δήλωνε πως ήταν μαζί και έδιναμ κοινές συνεντεύξεις.
Συμπερασματικά λοιπόν στόχος και των δύο φαίνεται πως ήταν τα χρήματα.

Το ίδιο σκεπτικό φαίνεται πως επικρατούσε και μετά το θάνατο της Μαλένας, αφού όπως έγινε γνωστό, αν δεν τους απέτρεπε ο δικηγόρος τους, σκόπευαν να ζητήσουν 1,5 εκατ. ευρώ από τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Παίδων».

Νέα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος, στην εκπομπή "Live News" του MEGA καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών για την υπόθεση του θανάτου των κοριτσιών αναμένεται να παίξει η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα.

«Κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσία Πάτρας εκτιμούν ότι η έκθεση που έκανε η ιατροδικαστής για την Ίριδα είναι υπερπλήρης, στην οποία αναφέρει ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα. Ήταν υποχρεωμένη να συμπεριλάβει στην έκθεσή της το πόρισμα της παθολογοανατόμου, όπως και έκανε» τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμη να καταθέσει και να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την έκθεσή της.

Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε επίσης ότι από τότε η κ. Τσιόλα είχε εκφράσει τις «υποψίες» της για την αιτία θανάτου και στην αστυνομία, αλλά και στην εισαγγελία, αλλά η έρευνα που εκκρεμούσε για τον γονιδιακό έλεγχο στην οικογένεια, τα αποτελέσματα της οποίας εκδόθηκαν έναν χρόνο αργότερα, δημιούργησε βραδυπορία.

Ο κ. Αναστασόπουλος μάλιστα τόνισε πως από την κατάθεση της κυρίας Τσιόλα, ίσως αρκετοί εκπλαγούν από τα στοιχεία που θα αποκαλύψει για το θάνατο της μικρής Ίριδας.