Πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας διέταξε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο την προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πιο συγκεκριμένα, η 18η τακτική ανακρίτρια, κ. Χριστίνα Σαλάππα, έδωσε εντολή σε ειδικό πραγματογνώμονα – παιδοψυχολόγο, ώστε να μελετηθούν και να ερμηνευτούν οι ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή.

Έτσι, ειδικός παιδοψυχολόγος αφού μελετήσει τις επίμαχες ζωγραφιές, θα ερμηνεύσει όσα απεικόνισε η 9χρονη στο χαρτί, πριν το θάνατο της.

Οι ζωγραφιές που, μεταξύ άλλων, απεικόνιζαν αγγέλους αλλά και ένα δέντρο- κρεμάλα για πολλούς ειδικούς, ήταν ο τρόπος της άτυχης μικρής να εκπέμψει «σήματα κινδύνου».

Παράλληλα οι ειδικοί αναφέρουν ότι, με σχήματα και χρώματα η 9χρονη κατέγραφε συναισθήματα φόβου και οι ζωγραφιές της ήταν «κραυγή για βοήθεια».

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, η οποία με το θάνατο της άνοιξε τον δρόμο για να οδηγηθεί στη φυλακή η μητέρα της κατηγορούμενη για τη δολοφονία της, εκτιμάται ότι μπορούν να ρίξουν φως σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

 

Παράλληλα, η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή που είχε μιλήσει πρώτη για τα μηνύματα από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Όπως εξήγησε η κ. Μπογιατζή, το γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να εξετάσουν τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν ότι υπήρχε εσωτερική συνοχή. «Κάτι που είχα πει από την αρχή» σημείωσε, τονίζοντας ότι η γραμμή που ενώνει όλες τις ζωγραφιές είναι ο φόβος, η φρίκη, το γεγονός που κάτι που είναι φυσικό το κάνει μεταφυσικό.

«Αντί να είναι σπίτι, είναι κάτι σαν φυλακή ή νοσοκομείο. Κάτι με τόσα παράθυρα και χωρίς πόρτα, δεν μπορεί να είναι σπίτι» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κυρία Μπογιατζή υποστήριξε ότι η Τζωρτζίνα είχε ταυτιστεί με την Ίριδα, κάτι που φαίνεται και από τις ζωγραφιές. «Είναι μια μεγάλη αδελφή που κοιτάζει από μακριά αυτό που συμβαίνει στη μικρή της αδελφή ή συνέβη στην άλλη μικρή της αδελφή και προστατεύει» ανέφερε.

«Αυτή η ζωγραφιά είναι κραυγή βοήθειας όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για την Ίριδα» συμπλήρωσε η παιδοψυχολόγος.