Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην κορυφή της επικαιρότητας μετά από την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του Twitter, έναντι 44 δισ. δολαρίων.


Αυτή τη φορά ο Έλον Μασκ επιστρέφει δριμύτερος, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να αγοράσει και την Coca-Cola!

Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από την εξαγορά του Twitter και ο μεγιστάνας επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Έλον Μασκ, ταράζει για άλλη μια φορά τα νερά με ένα tweet του.



 
"Μετά θα αγοράσω την Coca-Cola για να βάλω την κοκαΐνη ξανά μέσα” έγραψε ο Έλον Μασκ σε ανάρτηση του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας αναφορά στην αρχική συνταγή του αγαπημένου αναψυκτικού, που όταν κυκλοφόρησε το 1886 ως χωνευτικό και τονωτικό φάρμακο για το στομάχι περιείχε και τη ναρκωτική ουσία.


"Η Coca-Cola εφευρέθηκε το 1885 από τον John Pemberton, έναν φαρμακοποιό από την Ατλάντα της Τζόρτζια, ο οποίος επινόησε την αρχική φόρμουλα στην αυλή του σπιτιού του. Η συνταγή του Pemberton περιείχε κοκαΐνη - με τη μορφή εκχυλίσματος από το φύλλο της κόκας, το οποίο ενέπνευσε το τμήμα "Coca" στην ονομασία του ποτού. Το "Cola" στο όνομα προέρχεται από τον καρπό Cola, το οποίο περιέχει καφεΐνη, ένα άλλο διεγερτικό.

Να σημειώσουμε ότι την εποχή της εφεύρεσης της Coca-Cola, η κοκαΐνη ήταν νόμιμη και κοινό συστατικό στα φάρμακα. Θεωρήθηκε ότι δεν είναι επιβλαβές σε μικρές δόσεις” αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών των ΗΠΑ (NIH).

Είναι άγνωστο το κατά πόσο ο εκκεντρικός μεγιστάνας αποκάλυψε με την ανάρτησή του ένα από τα επόμενα μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σχέδιά του ή απλά "τρολάρει" με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εξαγορά του Twitter και τους φόβους για πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης στο μέσο από την αλλαγή στο καθεστώς ιδιοκτησίας του social media.