Οι έρευνες των Αρχών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου από την Πάτρα συνεχίζονται και επικεντρώνονται ακόμα και στην αποκωδικοποίηση μιας ζωγραφιάς που είχε κάνει η 9χρονη Τζωρτζίνα και βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας.

 Ειδικότερα, μία φράση οκτώ λέξεων που έγραψε η Τζωρτζίνα σε ζωγραφιά της, μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο τον οποίο προσπαθούν να «λύσουν» οι αστυνομικές Αρχές, που έχουν μάλιστα ζητήσει την βοήθεια ειδικού παιδοψυχολόγου.

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Alpha, βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της οικογένειας, κατασχέθηκαν και εντάχθηκαν στη δικογραφία, καθώς κρίθηκε από τους αρμόδιους ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Μία από αυτές, που δεν έχει δει το «φως» της δημοσιότητας μέχρι τώρα, εκτιμάται ως ιδιαιτέρως σημαντική. Η Τζωρτζίνα είχε γράψει σε αυτή: «Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό».

 
Η συγκεκριμένη ζωγραφιά περιλαμβάνει τέσσερα πλαίσια, δύο μικρούς κύκλους και μάλλον δύο καρδούλες. Στο πλαίσιο η μικρή έχει τοποθετήσει ανθρώπινες μορφές, εκ των οποίων οι δύο είναι μουντζουρωμένες και οι άλλες δύο μοιάζουν με μικρά κορίτσια που έχουν φωτοστέφανα στο κεφαλάκι τους. Στη ζωγραφιά υπάρχει και ένα τρίτο κοριτσάκι, το οποίο είναι ζωγραφισμένο εκτός πλαισίου.