Ιστορία χωρίς τέλος έχει γίνει η τραγική υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την  Πάτρα, αφού καθημερινά νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες (αληθείς ή ψευδείς) βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν ίχνη ύποπτης ουσίας στη Μαλένα.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι έχουν βρεθεί ίχνη ύποπτης ουσίας και στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας. Το άτυχο κοριτσάκι που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, το οποίο σύμφωνα με την αρχική ιατροδικαστική έκθεση έχασε τη ζωή του από  ηπατική ανεπάρκεια.

Στις έρευνες που έγιναν στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού. Επισημαίνεται δε ότι αυτή η ουσία δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στη Τζωρτζίνα, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων βρίσκεται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.


Σημειώνεται ότι η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία.

Αυτή τη στιγμή ερευνάται η φαρμακευτική αγωγή που δινόταν στο παιδί, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η νέα ουσία χορηγήθηκε από άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη, ιατροδικαστές αναφέρουν πως ο τοξικολογικός έλεγχος πρέπει να γίνει, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η χορήγηση τοξικής ή αναισθητικής ουσίας και κατόπιν επιχειρήθηκε ο ασφυκτικός θάνατος στο 3,5 ετών κορίτσι.


Την ίδια στιγμή, εν εξελίξει βρίσκονται ανάλογες έρευνες για τα αίτια θανάτου της Ίριδας. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναμένεται να διαπιστωθεί η χορήγηση κάποιας ουσίας. Και αυτό διότι η Ιριδα πέθανε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και όχι σε κάποιο νοσοκομείο.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να κληθούν άμεσα για κατάθεση συγκεκριμένοι άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών μεταξύ των οποίων και η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου. Θα καταθέσει ακόμα ο πατέρας των παιδιών και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας την ημέρα του θανάτου της Ίριδας.