Συνδυασμό εξελιγμένων μορφών εξαπάτησης χρησιμοποίησε άγνωστος άντρας, ο οποίος κατάφερε -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- να «σηκώσει» 13.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 49χρονου Λαρισαίου επιχειρηματία.

Ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε με τον 49χρονο Λαρισαίο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και συστήθηκε με το όνομα Λαρισαίου, υπαρκτού ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων.

Ο υποτιθέμενος έμπορος αυτοκινήτων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 49χρονο και ισχυρίστηκε πως έφερε δέκα αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο «δες έχουν σταγόνα καυσίμων» και για τον λόγο αυτός ήθελε να τα εφοδιάσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ.

Ζήτησε ωστόσο να πληρώσει από απόσταση, λόγο για τον οποίο του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για να πιστώσει το χρηματικό αντίτιμο. Μέσω άλλης εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο στη συνέχεια (Viber), αλλά και γραπτού μηνύματος στο κινητό του 49χρονου, ο δράστης του απέστειλε μήνυμα (sms) που τον παρέπεμπε σε σύνδεσμο που έμοιαζε με το περιβάλλον της Τράπεζας.

Την επόμενη ημέρα, ο 49χρονος δέχτηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τον άγνωστο άνδρα, από την ίδια τηλεφωνική σύνδεση, ο οποίος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού σε άλλη τράπεζα. Έτσι, ο 49χρονος κοινοποίησε τον εταιρικό λογαριασμό και δέχθηκε νέο sms με συνημμένο σύνδεσμο, ο οποίος αυτής τη φορά παρέπεμπε σε περιβάλλον όμοιο με αυτό άλλης τράπεζας.

Ο 49χρονος καταχώρισε τα διαπιστευτήρια της ηλεκτρονικής συναλλαγής, με τον άγνωστο δράστη να «σηκώνει» 13.000 ευρώ, χρήματα που μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο, άγνωστο στον Λαρισαίο, επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο άγνωστος άνδρας παράλληλα με τον 49χρονο επιχείρησε να στήσει απάτη και σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων της Λάρισας, όπου επικαλέστηκε έτερο (Λαρισαίο) ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων. Μετά και της καταγγελία της απάτης, την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.