Ο νεαρός που κλώτσησε το γατάκι, σε ταβερνάκι στην Αιδηψό, αφού κοινοποίησε το βίντεο με την κακοποίηση του ζώου, στη συνέχεια ανέβασε στο λογαριασμό του ένα υβριστικό παραληρηματικό μήνυμα προς όλους αυτούς που κατέκριναν την πράξη του.

Χωρίς, προφανώς, να έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ανόητης πράξης, όχι μόνο καθύβρισε τους πάντες, αλλά θέλησε παρουσιάσει τον εαυτό του και ως… φιλόζωο!

Αργότερα, με πιο ήρεμο ύφος, αποφάσισε να δώσει μια νέα εκδοχή των πραγμάτων και προσπάθησε να δικαιολογηθεί ζητώντας μάλιστα συγνώμη.

Καταγγέλλει όμως ότι έπεσε θύμα διαδικτυακού μπούλινγκ από εκείνους που εκφράστηκαν με υβριστικά μηνύματα εναντίον του.

Το γατάκι πάντως είναι μια χαρά


Μετά από τη βουτιά στο κενό από το πόδι του νεαρού, το γατάκι "ζει και βασιλεύει".

«Πάνω στο deck φαίνεται ότι είναι από κάτω η θάλασσα ενώ είναι γιαλός κι η θάλασσα πιο μέσα, οπότε τα γατάκια έχουνε πέσει πάνω στην παραλία. Ευτυχώς δεν είχε θάλασσα από κάτω. Προφανώς απλά έπεσε από κάτω και χτύπησε, βέβαια δεν φαίνεται για χτυπημένο, μια χαρά έφαγε… Είναι όλα εντάξει, είναι μια χαρά. Το θέμα είναι το… Τρέμω κι ανησυχώ, πόση χαζομάρα μπορεί να είχε στο μυαλό του, το παιδί αυτό που το ανέβασε κιόλας. Ήταν τόσο διασκεδαστικό γι’ αυτούς εκείνη την ώρα; Δεν ξέρω τι να πω…».

Οι εικόνες της κακοποίησης προκάλεσαν την αντίδραση και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και με τον Διοικητή της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε το γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων».

Και πριν από λίγο ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι ο "φιλόζωος νεαρός" συνελήφθη.



Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη.

 

*Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Ο νεαρός, μετά την κατακραυγή του κόσμου, απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Instagram και αναζητείται από τις Αρχές.