Σε "κατόπιν εορτής", αλλά "κάλλιο αργά παρά ποτέ" επισταμένους ελέγχους σ’ όλες τις παιδικές χαρές που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.


Μετά από τον ακρωτηριασμό του δακτύλου του 8χρονου κοριτσιού σε τσουλήθρα παιδικής χαράς, υπόθεση η οποία έφτασε στον εισαγγελέα, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Από τη σύσκεψη δόθηκε εντολή για επιπλέον ενδελεχείς ελέγχους σε όλες τις παιδικές χαρές  που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αποφασίστηκε οι έλεγχοι θα γίνουν σε δύο επίπεδα:

Από συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης
Από εταιρεία που εξειδικεύεται σε θέματα επιθεωρήσεων πιστοποιήσεων και διασφάλισης ποιότητας στις παιδικές χαρές.
Αυτοψία στην παιδική χαρά από την εταιρία

Από τη συγκεκριμένη εταιρεία θα ζητηθεί να πραγματοποιήσει αυτοψία κατά προτεραιότητα στην παιδική χαρά όπου τραυματίστηκε το κοριτσάκι, και στη συνέχεια, σε εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα, στο σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου Θεσσαλονίκης και να αποστείλει τις σχετικές παρατηρήσεις της προς τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Τις παιδικές χαρές θα ελέγξουν και συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ήδη πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους και τα οποία αποφασίστηκε να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό.

Παράλληλα, θα ζητηθεί από τον ανάδοχο που έχει αναλάβει το έργο της αναβάθμισης και της συντήρησης των παιδικών χαρών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενεργής σύμβασης, να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.