Αφού πέρασε την Πρωτομαγιά στη Σαντορίνη με τις φωτογραφίες της χλιδής να κοσμούν το προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης επέστρεψε και εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για την πανδημία του κορονοϊού.

Έκανε λόγο για ανάγκη παρατήρησης της κατάστασης στην Νότιο Αφρική, δεδομένου ότι η τρέχουσα χειμερινή εκεί περίοδος είναι η αντίστοιχη φθινοπωρινή στη χώρα μας, και, όπως είπε, θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

«Δεν μας ανησυχεί σε πρώτη φάση. Υπάρχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα ωστόσο», είπε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Με νέα ματιά». «Οκτώβριο-Νοέμβριο θα έχουμε αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού, όπως έχουμε δει να γίνεται για δύο σεζόν συνεχόμενα. Είναι σίγουρα η πιο “θερμή” περίοδος για τον ιό», σημείωσε ακόμη ο κ. Μαγιορκίνης.

Η χλιδάτη Πρωτομαγιά του Γκίκα Μαγιορκίνη στη Σαντορίνη

Μέσα σε μία από τις «κρεμαστές πισίνες» σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης πόζαρε με «αμφίεση παραλίας» ανήμερα της Πρωτομαγιάς ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής ποζάρει με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου ενώ μπροστά του διακρίνετραι ένα μπολάκι με κριτσίνια και ένα ποτό.

Αν και πολλοί του ευχήθηκαν «Καλή Πρωτομαγιά» δεν έλειψαν και οι επικριτές για τη συγκεκριμένη ανάρτηση από τον γνωστό καθηγητή, ανήμερα μάλιστα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πηγή φωτογραφίας: facebook Gkikas Magiorkinis