Ένας 51χρονος Έλληνας, μαζί με την ομάδα του, είχε κυριολεκτικά «ξαφρίσει» το Μαρκόπουλο Αττικής με τις κλοπές που έκανε σε σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν έως σήμερα 8 περιπτώσεις κλοπών ενώ το συνολικό «κέρδος» της συμμορίας ανέρχεται στις 155.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Συνελήφθη με ένταλμα, μεσημβρινές ώρες της 5-5-2022 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος από κοινού με τους συνεργούς του, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας συστηματικά κλοπές από οικίες στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας μετέβαιναν απογευματινές και βραδινές ώρες στην περιοχή του Μαρκόπουλου και στοχοποιούσαν οικίες, προκειμένου να τις διαρρήξουν στη συνέχεια.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, παραβιάζοντας με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων κεντρικές θύρες ή παράθυρα, ερευνούσαν τους χώρους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες με στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Από την προανακριτική έρευνα πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε -8- περιπτώσεις κλοπών, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν να ανέρχεται στις -155.000- ευρώ.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολόγια, 4 κινητά τηλέφωνα και πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»