Ανησυχητική είναι η αύξηση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα. Μόνο το 2021, 17 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από το χέρι του συντρόφου τους, ενώ προχθές, 7 Μαϊου, άλλη μία γυναίκα προστέθηκε στη λίστα των γυναικοκτονιών, η 43χρονη Αΐντα στην Καβάλα, η οποία δολοφονήθηκε μέσα στο φαρκείο της από τον  σύζυγό της.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας αναφέρθηκε στις γυναικοκτονίες, μιλώντας για το σύνδρομο των Γλυκών Νερών, το οποίο πήρε το όνομά του από την ψυχρή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Αυτός ο άνθρωπος, χωρίς να το καταλάβει, έβαλε ένα καινούργιο σύνδρομο, το σύνδρομο των Γλυκών Νερών. Ένας κύριος με δουλειά, συμπαθής, οικονομικά αποκατεστημένος, με παιδί και γυναίκα, σκοτώνει τη γυναίκα του και μετά δεν δείχνει κανένα σεβασμό σε αυτή, βάζει το παιδί να ακουμπά πάνω της. Δημιουργεί με ψυχραιμία μία παράσταση και τι άλλο κάνει; Προσπαθούσε να παραπλανήσει όλο τον κόσμο, παίζοντας με τις εκπομπές και τους δημοσιογράφους… Έλεγες ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, αλλά ήταν ένας άνθρωπος που με την μαεστρία της αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι δολοφόνησε», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρα, στην Ελλάδα θερίζουν οι αντικοινωνικές διαταραχές και ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με αυτές προκειμένου να προφυλαχθεί.