Ειδικό φασματογράφο που βρίσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μπορεί να ανιχνεύσει πολύ περισσότερες ουσίες ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες επιστρατεύουν οι Αρχές προκειμένου να εξακριβώσουν αν και οι τρεις θάνατοι των παιδιών στην Πάτρα οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

«Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια δηλαδή; Σύνελθε».

Αυτό είναι το σοκαριστικό ερώτημα – παραδοχή του Μάνου Δασκαλάκη στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου αντάλλαξαν αυτές τις συνομιλίες σε κρίσιμες ημερομηνίες πριν και μετά τους θανάτους των τριών παιδιών τους.

Τα μηνύματα αποτελούν πλέον στοιχείο της δικογραφίας, καθώς έχουν ήδη παραδοθεί στην ανακρίτρια, μετά την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

«Αυτό έχει ειπωθεί σύμφωνα με την εντολέα μου στο πλαίσιο των υποψιών που είχε ο Δασκαλάκης ότι υπήρχε κίνδυνος να κάνει κακό στον εαυτό της. Τα μηνύματα περιγράφουν περισσότερο σκέψεις και συναισθήματα παρά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Μετά και την περίοδο της καραντίνας που επιδείνωσε τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, είναι μέσα στα πλαίσια νομίζω αυτοί οι διάλογοι», είπε ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος Πισπιρίγκου.

Φασματογράφος θα «ξεκλειδώσει» τις αιτίες θανάτων
Αναλύσεις στοιχείων για τον θάνατο των τριών παιδιών θα γίνουν στον υπερσύγχρονο φασματογράφο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις.

Την πρόβλεψη ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια έκανε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.



«Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Εμένα τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες απλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος».

Χρησιμοποιούσε τα παιδιά;
Η κατηγορούμενη φαίνεται πως χρησιμοποιούσε τα ίδια της τα παιδιά ως μοχλό πίεσης προς το Δασκαλάκη.

«Δε μου επιτρέπεται εκ του επαγγέλματός μου να έχω αμφιβολίες. Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να συμπεριφέρθηκε με εμμονή απέναντι στο σύζυγο. Μπορεί να υπήρχαν ανορθόδοξες καταστάσεις μέσα στο σπίτι. Από αυτό, μέχρι να φτάσουμε στο ότι μια μάνα τέλεσε αυτή την πράξη σε βάρος του παιδιού της, υπάρχει απόσταση», είπε ο δικηγόρος της.

Με απόφαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη παύθηκε από τα καθήκοντά της η κοινωνική λειτουργός που το 2014 είχε κληθεί να διερευνήσει την καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας που τότε ήταν μόλις 10 μηνών.