Στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 850.400 ευρώ, σε 4.252 δικαιούχους προχώρησε χθες, 10 Μαρτίου, το Υπουργείο Οικονομικών, στους δικαιούχους για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.


Μετά τη χθεσινή καταβολή, η αποζημίωση, ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο, έχει χορηγηθεί συνολικά σε 23.931 δικαιούχους και το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί ανέρχεται στα 4.786.200 ευρώ.

Η εν λόγω αποζημίωση είναι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 83 του ν. 4916/2022, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, ενώ δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.