Την τελευταία μάχη της ζωής του έδωσε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπαλίκος, που δυστυχώς δεν τα κατάφερε καθώς η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία.

Ο ιδρυτής της εφημερίδας «Νέα Καλλιθέα» και ένας εκ των ιδρυτών του neakallithea.gr αλλά και του Match Money, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο και τους οικείους του.

 
Όπως αναφέρει το neakallithea.gr, ο Βαγγέλης Μπαλίκος προετοίμαζε τους δικούς του ανθρώπους για τη «φυγή» του.

Ο Βαγγέλης Μπαλίκος είχε μια επιτυχημένη διαδρομή στο αθλητικό ρεπορτάζ και ήταν από τους βασικούς δημιουργούς της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τον Μαϊο του 1993, του πρώτου αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου με ζωντανές μεταδόσεις από όλα τα γήπεδα.

Γεννήθηκε το 1958 στη Νέα Βύσσα Έβρου και μέχρι τα 16 του χρόνια έμενε στη Νέα Ορεστιάδα απ’ όπου είχε τις καλύτερες αναμνήσεις και φιλίες από τα μαθητικά του χρόνια. Παρακολουθούσε πάντα και ενδιαφερόταν για όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τη Θράκη και έδινε το παρών του στις δραστηριότητες των Θρακών στην Αθήνα και ειδικά στην Καλλιθέα, όπου διέμενε μέχρι το τέλος.

Ενεργός πολίτης, ευαίσθητη προσωπικότητα, είχε πολλούς φίλους στον χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού. Από το 1987 εξέδιδε στην Καλλιθέα, την εβδομαδιαία εφημερίδα «Τα Νέα της Καλλιθέας» με όλα τα νέα της πόλης του.

Παράλληλα, εργάστηκε σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες και, κυρίως, στον «Ελύθερο Τύπο», ασχολούμενος με το αθλητικό ρεπορτάζ, ενώ από  το 2003 άρχισε να εκδίδει, μαζί με το Λεωνίδα Μποσινάκη, το Match Money, στο οποίο και εργαζόταν μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος δεν αισθανόταν χθες και πήγε στα εξωτερικά του «Τζανείου» με κοιλιακό άλγος, όπου οι γιατροί του συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο σπίτι του. Δυστυχώς σήμερα το απόγευμα ένας φίλος του τον βρήκε νεκρό, καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και τον αναζήτησε ανήσυχος στο διαμέρισμα του.