Εχθές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 48χρονο ο οποίος προκαλούσε τους Αστυνομικούς και θεωρείται εκ των υπαιτίων της έναρξης των επεισοδίων στη διάρκεια των οποίων προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο της Πρυτανείας ενώ έπεσαν και χημικά εκ μέρους των Αστυνομικών.

Προκλητικός και επιθετικός

Ο 48χρονος καταφερόταν συνεχώς κατά των Αστυνομικών, φώναζε να φύγουν από το πανεπιστήμιο ενώ σε κάποια στιγμή άρπαξε το σακίδιο ενός άνδρα των ΜΑΤ. Αμέσως απωθήθηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ ενώ έπεσαν και δακρυγόνα. 

Ο τρόπος που κινήθηκε προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων με αρκετούς να ισχυρίζονται ότι ήταν «βαλτός» της Ασφάλειας για να προκαλέσει τα επεισόδια.

Στο ερώτημα πολλών για την ιδιότητά του, έδινε πολλές και διάφορες απαντήσεις. Αρχικά είπε ότι είναι καθηγητής δημοσιογραφίας ενώ αργότερα ότι πήγε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί ως «απόφοιτος του ΑΠΘ». Με τη σύλληψή του αποδείχθηκε ότι ούτε αστυνομικός της Ασφάλειας ήταν ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι τραπεζικός υπάλληλος, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Εχθές το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της έργω εξύβρισης και εν συνεχεία ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής του.


Δείτε το βίντεο: