Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν μέσα σε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Λονδίνο – Χανιά με πρωταγωνιστές δύο μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες.


Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 10 Μαρτίου. Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Χανίων, όταν εντελώς ξαφνικά ο ένας εκ των δύο Βρετανών επιτέθηκε σε συνεπιβάτες του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυο τους είχαν κακή συμπεριφορά καθόλη τη διάρκεια της πτήσης, όντες πιθανώς μεθυσμένοι.

Έφτασαν σε σημείο, μάλιστα, να ανάψουν τσιγάρο εν πτήσει!

Οι αεροσυνοδοί όταν είδαν την προκλητική και ενοχλητική συμπεριφορά των δύο Βρετανών, τους ενημέρωσαν πως όταν προσγειωθούν στα Χανιά θα τους συνόδευε η αστυνομία.


Εκείνοι τότε εξαγριώθηκαν και άρχισαν τις απειλές, χτυπώντας κόσμο. Ο πιλότος, έχοντας αντιληφθεί πως κάτι συνέβαινε, βγήκε από το πιλοτήριο για να τους ηρεμήσει.

Οι δύο άνδρες συνέχιζαν να είναι έξαλλοι και χτύπησαν ακόμα και τον πιλότο. 

Επιβάτης της πτήσης δήλωσε: Ήταν ένα απόλυτο χάος. Ήταν πολύ επιθετικοί καθόλη τη διάρκεια της πτήσης. Όταν η αεροσυνοδός τους είπε πως θα κατέβαιναν από το αεροπλάνο όταν προσγειωνόμασταν και θα είχαν αστυνομική συνοδεία, εκείνοι αγρίεψαν κι άλλο.

Κάποιοι πήγαν να τους συγκρατήσουν, αλλά ξεκίνησαν να τους γρονθοκοπούν. Ο πιλότος βγήκε έξω και ο ένας τον χτύπησε και αυτόν. Φαινόταν εντάξει, αλλά ήταν αρκετά ταραγμένος. Ήταν ντροπιαστικό».

Άνδρες της Αστυνομίας εισήλθαν στο αεροπλάνο και συνέλαβαν τους ταραξίες, τους οποίους οδήγησαν στο τμήμα.


Εκπρόσωπος της WizzAir δήλωσε σχετικά με το περιστατικό:

Στην πτήση W95741 της Wizz Air από το Gatwick – Χανιά, ένας επιβάτης έγινε απείθαρχος. Το πλήρωμα καμπίνας χειρίστηκε την κατάσταση όπως είναι εκπαιδευμένο να κάνει και ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον επιβάτη κατά την άφιξη.


Η Wizz Air επιβεβαιώνει ότι ζητήθηκε από το πλήρωμα να πάει στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου για να καταθέσει για την υπόθεση.