Λίγες μόλις ώρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, οι γονείς της ζητούν επιτέλους η ποινή των ισοβίων να αντιστοιχεί σε πραγματική έκτιση ισοβίων δεσμών.

Η μητέρα της μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε οικογένειες που βιώνουν ανάλογα δράματα με την δική της σε όλη την Ελλάδα, μετά από γυναικοκτονίες που τους έχουν στερήσει αγαπημένα πρόσωπα και τις έχουν βυθίσει στο πένθος.

«Τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Να είναι πραγματικά ισόβια και έτσι θα «ανατραπεί» το χέρι κάθε επίδοξου δολοφόνου. Αν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία, ανακόπτουμε το χέρι κάθε επίδοξου εγκληματία. Δεν μπορεί να είναι η ποινή μερικά χρονάκια και να λέει ο Αλβανός ότι ζητά δεύτερη ευκαιρία. Το παιδί μου ζητούσε δεύτερη ευκαιρία να το πάνε στο νοσοκομείο και το πέταξαν ζωντανό από τα 10 μέτρα», είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Συγκινησιακά φορτισμένη, ανέφερε πως «ζούμε σε έναν θρήνο, κουβαλάμε έναν σταυρό, μας έχουν σταυρώσει. Φτάνει να περνάνε όλα στο ντούκου και η δολοφονία του παιδιού μου και τόσες δολοφονίες να είναι μόνο ένας αριθμός. Δεν μπορεί να μην νοιάζεται η Πολιτεία».

Γιάννης Τοπαλούδης: «Να μεγαλώνετε σωστά τα παιδιά σας»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τοπαλούδης είπε πως οφείλουν όλοι οι γονείς να μάθουν να μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους και όχι να περιορίζονται στο να τους δώσουν χαρτζιλίκι, ενώ συνυπογράφοντας όσα είπε η σύζυγος του προσέθεσε «θα ζούμε για πάντα έναν τεράστιο ψυχολογικό Γολγοθά» και κάλεσε την Πολιτεία να πάρει αποφάσεις για αυστηροποίηση των ποινών και ουσιαστική στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

Τέλος είπε «δεν ξέρω ποιοι και γιατί φοβούνται να θεσπίσουν ως έγκλημα την γυναικοκτονία, αλλά και την οικογενειοκτονία, γιατί οι δράστες σκοτώνουν όλη την οικογένεια».