Συγκλονισμένη είναι η Χίος από το άγριο φονικό που έγινε στο χωριό Λιθί.

Ενας 28χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 40χρονο μετά από παρεξήγηση, αφού ο νεαρός δράστης, όπως είπε στους αστυνομικούς, θεώρησε ότι το θύμα πείραξε την κοπέλα του.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών είχε πάει για ποτό στο μπαρ όπου δούλευε ο 28χρονος δράστης μαζί με την κοπέλα του.

Μια ανόητη παρεξήγηση όμως μεταξύ των δύο ανδρών κατέληξε σε τραγωδία. Δράστης και θύμα δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους, και μάλιστα ο πατριός του 28χρονου ήταν φίλος με τον άτυχο 40χρονο.

Ο νεαρός δράστης συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και την Τρίτη θα απολογηθεί στην ανακρίτρια, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Παρών στο τραγικό περιστατικό υπήρξε ένας και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος όπως ανέφερε στο STAR «το μόνο που θυμάμαι, είναι ένας καβγάς. Σταμάτησα το παιδί που πέθανε, αυτός με έσπρωχνε, προσπαθούσε να επιτεθεί στον άλλον. Αυτό γινόταν για λίγο. Μετά είπα κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Αυτό κατάλαβα και τον άφησα. Νόμιζα ότι θα φύγει και γυρνάω προς το μπαρ και σε κλάσματα δευτερολέπτου γύρισα πίσω και τον είδα αιμόφυρτο. Αίματα παντού στο πάτωμα και πάνω στο στήθος του και ο δράστης τα έχασε, δεν ήξερε τι να κάνει».

Ο ίδιος τόνισε ότι «εγώ θυμάμαι που του έλεγα να καλέσει ασθενοφόρο γρήγορα, να έρθει κάποιος, τα είχα χάσει κι εγώ, δεν ήξερα τι μου γινόταν, είχα θολώσει… Με πήραν με πήγαν στον φούρνο. Θυμάμαι ότι έπεσα κάτω στον φούρνο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Από ότι μπορώ να καταλάβω μάλλον έγινε κάτι με την κοπέλα. Όταν έγινε όλο το σκηνικό με το θύμα και τον θύτη η κοπέλα είχε βγει έξω και θυμάμαι που έλεγε ότι θέλει να δηλώσει παραίτηση. Τα θυμάμαι αυτά… Πολύ σοκαριστικά, δεν μπορώ να τα βγάλω από το κεφάλι μου. Δεν μπορώ ακόμα να κοιμηθώ. Εκείνη την ώρα που έγινε το σκηνικό ήμασταν οι τρεις μας».