Συνελήφθη λίγο μετά τις 19:30 ο άντρας, ο οποίος κάτω από άγνωστες συνθήκες κατάφερε να εισβάλλει με το αυτοκίνητό του στο προαύλιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tharrosnews.gr, στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και στη συνέχεια να τον πείσουν να παραδοθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Μόλις οι Αρχές μπήκαν στο εσωτερικό της τράπεζας πέταξαν στον άντρα χειροβομβίδα κρότου – λάμψης και αφού τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες.

Στη συνέχεια τον οδήγησαν κάτω από δρακόντεια ασφαλείας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.


Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 17:00 ο νεαρός άνδρας εισέβαλε στον κήπο της τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με το Messinialive.gr, ο άνδρας χρησιμοποιώντας βαριοπούλα προσπάθησε να ανοίξει την σιδερένια συρόμενη πόρτα της τράπεζας δίχως αποτέλεσμα.

Δεν το έβαλε κάτω όμως αφού επέστρεψε με λοστό τον οποίο πήρε από το αυτοκίνητο του και την άνοιξε.

Ο ίδιος παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός μπήκε στο αυτοκίνητό του και πέρασε την πόρτα εισβάλλοντας στον κήπο της Τράπεζας και παρκάροντας εκεί. Από εκείνη την ώρα βρισκόταν στον κήπο της Τράπεζας.

Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και της ΔΙΑΣ καθώς και ο Αστυνομικος Διευθυντής Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος. Ο κουκουλοφόρος, που φοράει σκούρο φούτερ και σορτς είναι γνώριμος στις αστυνομικές αρχές και εκτιμάται πως είναι υπο την επήρεια χαπιών. Το τετράγωνο είχε αποκλειστεί από την Αστυνομία.