Eντολή από την 18η ανακρίτρια να ανοίξει ο τάφος της Τζωρτζίνας στην Πάτρα για δεύτερη φορά αναμένεται σήμερα Δεύτερα, προκειμένου να ληφθούν τρίχες έτσι ώστε μετά από ανάλυση στο εργαστήριο να «δεθεί» πλήρως η ιστορία με την κεταμίνη και άλλες ουσίες που φέρεται να δόθηκαν στο άτυχο κοριτσάκι, σύμφωνα και με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.

Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι για να διαπιστωθεί από την ανάλυση των τριχών εάν στην άτυχη μικρούλα είχε χορηγηθεί τοξική ουσία και σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Αν δηλαδή η ανεξήγητη ανακοπή που υπέστη την άνοιξη του 2021 στην Πάτρα, ήταν αποτέλεσμα απόπειρας δολοφονίας. 

Οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα

Μέχρι και χθες πάντως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δεν είχε ειδοποιηθεί. «Σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις η Εκκλησία δεν φέρνει αντιρρήσε για την εκταφή. Μας ρωτούν φυσικά τυπικά, όμως εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε για την πρόοδο της έρευνας» ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ο Σεβασμιώτατος.

Τι υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Παράλληλα, οι τρεις τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστηρίζουν πως η ώρα θανάτου με την ενδοφλέβια χρήση κεταμίνης δεν ήταν αυτή που έχει ειπωθεί, αλλά πολύ αργότερα. Θα υποστηρίξουν δηλαδή αυτό που η ίδια η κατηγορούμενη έχει καταθέσει: 'Οτι δεν ήταν στον χώρο όταν «έφυγε» το παιδί.

Από την άλλη πλευρά στις καταθέσεις τους οι γιατροί καταρρίπτουν όσα ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν έναν χρόνο πριν, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή μέσα στο Καραμανδάνειο. Λίγους μήνες αργότερα, το παιδί δολοφονήθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης. H συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν πέρασε απαρατήρητη. Ωστόσο οι διαδικασίες, παρά τις υποψίες ορισμένων, δεν κινήθηκαν έγκαιρα.

Η κατάθεση που την «καίει»

Η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου που δεν παρέπεμπε σε συμπεριφορά μητέρας που έχει χάσει δύο παιδιά και βλέπει το μόνο εν ζωή να χαροπαλεύει. Γιατρός από το Καραμανδάνειο αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε τρεις ώρες να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, μετά το πρώτο επεισόδιο στο σπίτι. «Όταν έφτασε η Τζωρτζίνα ρώτησα τη μητέρα πότε έκανε το επεισόδιο το παιδί και μου είπε στις 05:30. Εκείνη το έφερε τρεις ώρες αργότερα παρότι δεν ήταν σε μακρινή απόσταση» κατάθεσε.


Το πόρισμα Μπουζιάνη

Απόλυτα σίγουρος ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, είναι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος συνέταξε το πόρισμα για τον θάνατο του κοριτσιού.

Όπως διαπιστώθηκε, η 9χρονη δολοφονήθηκε από ισχυρότατη δόση κεταμίνης που της χορηγήθηκε μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο, όταν μόνη εκείνο το διάστημα κοντά της ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν πέθανε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, αλλά ήταν ήδη νεκρό, όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης τονίζει πως το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και με τις νέες δηλώσεις του «πιέζει» ακόμα περισσότερο την 33χρονη.

Όπως λέει ο κύριος Μπουζιάνης «Κανένας γιατρός δεν θα χορηγούσε τόση κεταμίνη σε άνθρωπο. Με την εκταφή θα γίνει ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος σε προγενέστρο χρόνο».