Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας, αλλά και για δύο ακόμα πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία). Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21.000.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε να μη δεχθεί το δικαστήριο την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, όπως αιτήθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στην ανάγκη να «μην χάνεται το μέτρο» είπε πως «είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι εδώ δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Είναι αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικό, στη λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει την οικογένεια του».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. «Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, είναι να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα και άλλες αξίες. Ναι, είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή όμως να λέμε ότι τα εγκλήματα που τέλεσε ήταν μια “παραφωνία” στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα», είπε χαρακτηριστικά.