Ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε ομόφωνα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς.

O δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι οι ποινές είναι οι ανώτατες που προβλέπονται από τον νόμο, ενώ έκανε γνωστό ότι εάν μείνει η απόφαση και στο εφετείο θα αποφυλακιστεί σε 19 χρόνια. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κατηγορούμενος θα ασκήσει έφεση.

Όσον αφορά στην οικογένεια του θύματος, είπε ότι θεώρησε ότι είναι μια δίκαιη απόφαση, ενώ υπάρχει μια ψυχική ανακούφιση. “Μην ξεχνάτε ότι η μητέρα της Καρολάιν έγινε ξανά μητέρα στα 60 της και έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο μπροστά της με το θέμα της Λυδίας” σχολίασε ο κ. Χαρμάνης.

Έκανε δε γνωστό ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προτίθεται να συναντήσει την κόρη του όταν αποφυλακιστεί. “Πόσο ολέθρια θα είναι αυτή η συνάντηση για τη Λυδία μετά από χρόνια. Θα είναι βέβαια δική της απόφαση αν θα συναντήσει τον πατέρα που σκότωσε τη μητέρα της” σημείωσε ο δικηγόρος τονίζοντας ότι η μητέρα της Καρολάιν δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι αγκάλιαζε τον δολοφόνο του παιδιού της.

Τέλος, σχολίασε ότι όταν ο Αναγνωστόπουλος άκουσε την ποινή η αντίδρασή του ήταν η ίδια με εκείνου που άκουσε μια ποινή φυλάκισης 10 ημερών με αναστολή. “Ήταν παγερός όπως ήταν όταν σκότωνε τη γυναίκα του” είπε χαρακτηριστικά.