Δεν έχουν φρένο οι ανατιμήσεις στα καύσιμα και εκφράζονται φόβοι για νέα άνοδο στην τιμή τους, με τη βενζίνης να έχει την τάση να αγγίξει ακόμα και τα 3 ευρώ το λίτρο!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πιθανότητες να "τσιμπήσει" πάλι η τιμή της αμόλυβδης  και να ανέβει (για ακόμη μια φορά) κατά 0,10 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από μεγάλες.

Ως εκ τούτου εκφράζονται φόβοι πως η τιμή του λίτρου μπορεί να φτάσει μέχρι και 3 ευρώ, στο αρνητικότερο των σεναρίων το οποίο όμως δεν απέχει καθόλου από το να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η υψηλότερη τιμή της βενζίνης καταγράφεται στη Νίσυρο, όπου το λίτρο φτάνει στα 2,61 ευρώ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των ΕΝΒΕΘ και ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής, «σε περίπτωση που η τιμή αυξηθεί, θα χαμηλώσει τον ΦΠΑ η κυβέρνηση.

Στην αγορά δεν είναι το πρόβλημα η βενζίνη, αλλά η έλλειψη εργατικών χεριών. Όταν κάτι ακριβαίνει, πρέπει να αυξάνονται τα εισοδήματα, αλλά τώρα δεν αυξάνονται γιατί δεν υπάρχουν χέρια για τις επιχειρήσεις».

Τουλάχιστον 10 λεπτά αυτή την εβδομάδα

Tη νέα μεγάλη αύξηση, αναμένεται στις τιμές της βενζίνης την ερχόμενη εβδομάδα, είχε προαναγγείλει και ο Γιώργος Ασμάτογλου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, μιλώντας σε εκπομπή του ΟPEN.

«Οι προβλέψεις αυτή την στιγμή για την επόμενη εβδομάδα είναι τουλάχιστον 10 λεπτά αύξηση. Αν βλέπουμε σήμερα μια τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα στα 2,15 ευρώ, αυτή θα φτάσει στα 2,25 ευρώ την Τετάρτη. Αυτό σημαίνει πως για τη νησιωτική Ελλάδα θα διαμορφωθεί από 2,50 έως 2,70 ευρώ. Ολες αυτές οι αυξητικές τιμές επιβαρύνονται και από την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου» παραδέχτηκε ο κ. Ασμάτογλου.