Απρόσμενες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας μετά τις πληροφορίες για εύρεση βιολογικού υλικού του κοριτσιού στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για αίμα το οποίο είχε ληφθεί πριν την ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή, τον Απρίλιο του 2021, η οποία οδήγησε τη το άτυχο κοριτσάκι στην τετραπληγία.

Η ανάλυση του βιολογικού υλικού αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για τη χορήγηση στο παιδί, πέραν των ιατρικών πράξεων, κεταμίνης ή κάποιας άλλης φαρμακευτικής ουσίας σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου του, τον Ιανουάριο του 2022.

Από τα νέα ευρήματα πλέον θα εξαρτηθεί εάν θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της  Ρούλας Πισπιρίγκου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας και τον Απρίλιο του 2021

Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της έξι μηνών Ίριδας, η Τζωρτζίνα εισήχθη στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με σπασμούς, σύμφωνα με της αναφορές της μητέρας, οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις ή τους γιατρούς.

Τρεις ημέρες αργότερα, οι γιατροί κλήθηκαν στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα όπου διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε σφυγμό και προχώρησαν σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά. Το παιδί επέζησε, όμως, είχε υποστεί υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της- φέρεται να αναζήτησε διαζεπάμη, που ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των βενζινοδιαζεπινών, μέσω γνωστής ιστοσελίδας φαρμακευτικών σκευασμάτων. Από την τοξικολογική εξέταση με ημερομηνία στο αίμα της Τζωρτζίνας που ελήφθη μετά την ανακοπή, διαπιστώθηκαν βενζινοδιαζεπίνες.