Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η γνωστή ποινικολόγος, Εβίτα Βαρελά, αναφορικά με την υπόθεση του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια, ο θάνατος του οποίου ακόμη ερευνάται. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, μεταξύ αυτών αυτό της αυτοχειρίας λόγω bullying, αλλά και του δυστυχήματος, στο πλαίσιο επικίνδυνου διαδικτυακού challenge.

«Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει για το θάνατο του 14χρονου, δεν υπάρχει συμπέρασμα για το αν ήταν αυτοχειρία ή δυστύχημα λόγω του θανάσιμου challenge στα social media», σημείωσε η κ. Βαρελά.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο αδικοχαμένος νεαρός να δεχόταν bullying στο σχολείο του, η ίδια είπε ότι «Το bullying είναι ένα σύνθετο έγκλημα που περιλαμβάνει πολλές πράξεις. Έχει πάρει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις. Στα σχολεία μέσα υπάρχουν όπλα. Πρέπει το bullying να αντιμετωπιστεί αμέσως, να υπάρξει εποπτεία στους σχολικούς χώρους, ενδεχομένως και ένα γραφείο αναφοράς για τέτοια περιστατικά σχολικού εκφοβισμού».

«Πολλές φορές δάσκαλοι & καθηγητές πέφτουν θύματα εκφοβισμού»

«Ο γονέας πρέπει να αναπτύξει επικοινωνία με το παιδί. Εάν σημειωθεί ένα περιστατικό, πρέπει να ενημερωθεί το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί και να αποδοθούν κάποιες ευθύνες. Πολλές φορές δάσκαλοι και καθηγητές πέφτουν επίσης θύματα εκφοβισμού», τόνισε η κ. Βαρελά.

«Η βία ξεκινά στα σχολεία & μετά δημιουργούνται συμμορίες ανηλίκων»

«Η βία ξεκινά στους σχολικούς χώρους και βγαίνει εκτός και δημιουργούνται συμμορίες ανηλίκων που προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις και στρέφονται κατά άλλων ανηλίκων ή ηλικιωμένων. Έχουμε και το τραγικό φαινόμενο της οπαδικής βίας, ξανά», είπε κλείνοντας η κ. Βαρελά.

Πηγή: megatv.com