Πριν από 13 χρόνια η κ. Άννα προχωρούσε σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Όπως καταγγέλλει τη σταμάτησε μια ευγενική κοπέλα και της είπε ότι έχει κερδίσει μια θεραπεία προσώπου. Ανυποψίαστη, όπως λέει, την ευχαρίστησε και δέχτηκε να την ακολουθήσει στον επάνω όροφο να παραλάβει το δώρο της. Μετά από μία περίπου ώρα της είχαν βγάλει δάνειο 35.000 ευρώ και έχουν κανονιστεί όλα για να αλλάξει η ζωή της όπως της είχαν υποσχεθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα λέει η ίδια, μέσα από τις επεμβάσεις που της έκαναν της παραμόρφωσαν το πρόσωπο.

Η κ. Άννα μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» μίλησε για την περιπέτεια που έζησε: «περνούσα από έναν κεντρικό δρόμο της Αθήνας το 2009 και με σταμάτησε μια κοπέλα η οποία μου είπε κερδίσατε σήμερα θεραπεία προσώπου, είστε τυχερή γιατί κάνουμε μια διαφήμιση σήμερα και είστε μία από τις δέκα τυχερές. Με ανέβασε στον πρώτο όροφο και μέσα σε μία ώρα μου βγάλανε ένα δάνειο 35.000 ευρώ και μου είπαν ότι θα μου αλλάξουν τη ζωή στο καλύτερο, γιατί είχα κάποιες ρυτιδούλες, κάποιες χαλαρώσεις. Το πακέτο αυτό περιλάμβανε ένα μίνι λίφτινγκ, κάποια ενέσιμα με υαλουρανικό, μπότοξ και διάφορα άλλα.

Το αποτέλεσμα μετά το πρώτο χειρουργείο και κάποιες εγχύσεις ήταν ότι εγώ δεν βλεπόμουν. Κοίταγα στον καθρέφτη κι έκλαιγα. Ήμουν πρησμένη, μελανιασμένη για πάρα πολύ καιρό. Μου έλεγαν ότι είναι αποτέλεσμα της εγχείρησης, είναι το οίδημα θα περάσει. Έχουν περάσει 13 χρόνια. έχω κάνει άλλες 3 επεμβάσεις όμως το πρόσωπο μου δεν έχει ακόμα επανέλθει. Επίσης ακόμα εξοφλώ το δάνειο των 35.000 ευρώ ενώ κόντεψα να χάσω και το σπίτι μου».

Όπως είπε η γυναίκα αυτά τα χειρουργεία δεν έγιναν σε νοσοκομείο αλλά στα ιατρεία τους ενώ ανέφερε ότι δεν έχει κινηθεί νομικά γιατί όπως είπε «είχα τόσα προβλήματα υπαρξιακά μετά, να μπορέσω να επαναφέρω το πρόσωπό μου κάπως, να είμαι πιο καλή οπτικά, να σώσω το σπίτι μου από το δάνειο και δεν κινήθηκα νομικά».

Στην εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος Μιχάλης Νταλαμπίρας ο οποίος ειδικεύεται στις υποθέσεις ιατρικής ευθύνης -ιατρική αμέλεια- και έχει χειριστεί ανάλογες περιπτώσεις κυρίως πλαστικής χειρουργικής. Πρόκειται για ένα κλάδο του δικαίου που συνεχώς εξελίσσεται αφού τα περιστατικά χρόνο με τον χρόνο αυξάνουν. Όπως είπε μεταξύ άλλων «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι καθόλου σπάνιο οι ασθενείς – θύματα της ιατρικής αμέλειας στις αισθητικές επεμβάσεις να έχουν ενοχές διότι αυτοί επέλεξαν να υποβληθούν σε μια επέμβαση που δεν ήταν επιτακτική».

 

πηγή: ertnews.gr