Μετά από την επίσημη αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ για το ελληνικό ενδιαφέρον προς απόκτηση αεροσκαφών F-35, οι διαδικασίες για τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα των F-35 «τρέχουν» ταχέως.

Ετσι, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, στην οποία συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ξεκινήσει άμεσα.



Η απόκτηση F-35 αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας
Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε ότι η απόκτηση των μαχητικών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά και το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (δεξιά) με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα George Tsunis / Φωτογραφία: twitter @npanagioto

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.