Η Wind Media, (καμία σχέση με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Wind) η οποία φαινόταν, για όσους παρακολουθούσαν την αγορά, ότι λειτουργεί με το σύστημα της «πυραμίδας», κατέρρευσε με πάταγο στις 20/05/2022 όταν πλέον κανείς χρήστης δεν μπορούσε να σηκώσει τα χρήματα τα οποία, υποτίθεται, ότι είχε κερδίσει.

Η συγκεκριμένη εταιρεία παραπλάνησε μέσω influencers πάνω από 600.000 Έλληνες να «επενδύσουν» χρήματα και χρόνο με την υπόσχεση ότι μπορούσαν να βγάλουν έως και 3.000 ευρώ ανά μήνα μόνο κάνοντας Like σε συγκεκριμένες διαφημίσεις. Μόνο που για να γραφτεί κάποιος στην πλατφόσμα και να «κερδίσει χρήματα» έπρεπε πρώτα να καταβάλλει συνδρομή!

Τις τελευταίες ώρες έχει εξαπλωθεί η φήμη ότι πίσω από την εταιρεία βρίσκονται δύο παιδιά πολιτικών καθώς και ακόμα τρία παιδιά στελεχών μεγάλων εταιρειών, χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί κάποιο όνομα και χωρίς να έχουν δημοσιευθεί οποιαδήποτε στοιχεία.

Είναι πιθανόν ακόμα και αυτή η φήμη να βγήκε από την ίδια την Wind Media ώστε να δημιουργήσει «ντόρο» και να «θολώσει τα νερά».

Ταυτόχρονα όμως απορίες προκαλεί το γεγονός πως κανείς εισαγγελέας δεν έχει ασχοληθεί με την συγκεκριμένη απάτη, παρά το απίστευτα μεγάλο χρηματικό ποσό που έχει χαθεί και, πιθανότατα, μεταφερθεί ήδη παράνομα στο εξωτερικό.

Πώς λειτουργούσε η κομπίνα

Η Wind Media υποσχόταν ότι θα έδινε χρήματα σε χρήστες που θα έκαναν “like” σε συγκεκριμένες αναρτήσεις στα social media. Για να μπει κάποιος σε αυτό το «νέφος ακολούθων», έπρεπε πρώτα να καταβάλλει ένα ποσό εγγραφής στην Wind Media λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι θα έπαιρνε πίσω το ποσό από τα κέρδη που θα έβγαζε  σε λιγότερο από ένα μήνα.

Μάλιστα, ανάλογα με το πακέτο που επέλεγε το κάθε μέλος, που ονομαζόταν VIP (Very Important Person), υποσχόταν μια πληρωμή από 0,50€ έως 2,30€, ανά like. 

Προσοχή: Στον πραγματικό κόσμο της διαφήμισης, το κάθε Like δεν κοστίζει περισσότερο από μερικά λεπτά. Συνεπώς η τεράστια υποσχόμενη απόδοση θα έπρεπε να υποψιάσει του ενδιαφερόμενους... αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία και έχει να κάνει με την παιδεία και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης...

Πάμε παρακάτω...

Ο εγγεγραμμένος χρήστης έβλεπε συγκεκριμένες αναρτήσεις και βίντεο, έκανε like, και μετά έστελνε ένα screenshot της οθόνης του στη Wind Media, για να αποδείξει ότι έκανε τα «likes» και τα «follows».

Προσοχή: Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένα λογισμικά που χρησιμοποιούν οι πραγματικές διαφημιστικές εταιρείες για να δουν τα Like που γίνονται στους πελάτες τους, αυτό με τα screenshot, κάνει ακόμα πια αστεία - αλλά ταυτόχρονα τραγική - την υπόθεση.

Η πυραμίδα

Για κάθε νέο μέλος που προσκαλούσε ο κάθε εγγεγραμμένος VIΡ χρήστης υποτίθεται ότι θα έπαιρνε 15% προμήθεια επί των κερδών του νέου χρήστη. 

Τα κρυπτονομίσματα στην υπηρεσία της απάτης

Η Wind Media καλούσε να νέα VIP μέλη να εγγραφούν μέσω του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε crypto Tether, να τα καταθέσουν στη Wind Media και να περιμένουν να κάνουν ανάληψη των κερδών τους, μέσω του USDT Wallet και της Binance.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία μπορούσε, όπως και έκανε, να πάρει τα χρήματα ανά πάσα στιγμή και τα στελέχη της να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ηλεκτρονικά ίχνη!

Από την προηγούμενη Παρασκευή 20 Μαΐου, οι χρήστες της πλατφόρμας δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ανάληψη και έκαναν παράπονα στην εταιρεία η οποία απάντησε ότι «γίνεται αναβάθμιση του συστήματος πληρωμής»!

Μάλλον όμως αυτό που γινόταν ήταν η μεταφορά των χρημάτων των χρηστών σε « οικονομικούς παραδείσους» και η εξαφάνιση των «κεφαλών» της εταιρείας.

Τη Δευτέρα, εξαφανίστηκαν όλοι οι διαχειριστές των ομάδων επικοινωνίας των μελών αλλά και οι υπεύθυνοί τους, ενώ την ίδια ώρα προσκαλούσαν τους χρήστες στην καινούρια τους πλατφόρμα που ονομαζόταν Aure, υποσχόμενοι να επιστρέψουν μέσω αυτής τα ποσά που χρώσταγαν στα μέλη τους. Ωστόσο, μετά την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα, οι χρήστες λάμβαναν ένα εικονικό ποσό, το οποίο δεν μπορούσαν πρακτικά να κάνουν ανάληψη.

Το τρομακτικό ποσό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που χάθηκαν ίσως και να ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και τα θύματα της απάτης είναι περισσότερα από 600.000 άτομα!