Η τιμή της βενζίνης πλησιάζει πλέον με ταχύτητα τα 3 ευρώ το λίτρο και γίνεται «εφιάλτης», τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους πρατηριούχους καθώς πολλοί είναι πλέον αυτοί που βάζουν βενζίνη «βερεσέ» ενώ έχουν αυξηθεί και οι περιπτώσεις εκείνων που γεμίζουν το ρεζερβουάρ και απλά φεύγουν χωρίς να πληρώσουν!
Στην «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου.
Ερωτηθείσα για την αύξηση της τιμής της ενισχυμένης αμόλυβδης, την ώρα που δεν υπάρχει ζήτηση από τους καταναλωτές απάντησε πως «επειδή υπάρχε πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός».
Αναφορικά με τη Μαγνησία, η κ. Κοντοχρήστου είπε πως και εκεί παρατηρείται το φαινόμενο της πίστωσης, και όσοι πρατηριούχοι μπορούν τη δίνουν.

«Οι τιμές έχουν ξεφύγει»

«Γενικότερα οι τιμές έχουν ξεφύγει, εδώ στη Μαγνησία είμαστε σχεδόν στο 2.28/lt, ενώ στην Αλόνησσο κοντεύει τα 2.70/lt» συμπλήρωσε η ίδια.
Η κ. Κοντοχρήστου επισήμανε πως όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο μειώνονται και οι πωλήσεις, και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση είτε αυτό αφορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είτε του ΦΠΑ.
«Κάτι πρέπει να δοθεί πίσω στην κοινωνία» προσέθεσε.
Ο δικηγόρος ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος με τη σειρά του τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα σε δύο επίπεδα: το ένα αφορά τους ελέγχους και το δεύτερο μία αντιμετώπιση από το κράτος υπεύθυνη.