Για την υπόθεση του μικρού Ράινερ, τον οποίο ο πατέρας του μετέφερε υπό μυστηριώδεις συνθήκες στη Νορβηγία, και για την οποία υπόθεση η μητέρα του καταγγέλει αρπαγή, μίλησε στο ραδιόφωνο του Real FM, η γνωστή ποινικολόγος Ανθούλα Ανάσογλου.

Η κα Ανάσογλου επισήμανε ότι εάν υπάρχει δικαστική απόφαση στην οποία να αναγνωρίζεται ο τόπος διαμονής του παιδιού, τότε η απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί και σε κάθε περίπτωση η δικαστική απόφαση εκτελείται με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η οποία πρέπει να συνοδεύσει το παιδί στον τόπο της κατοικίας του, εφόσον έχει απαχθεί από τον άλλο γονέα. 

Η ποινικολόγος κα Ανθούλα ΑνάσογλουΑναφορικά με την επιμέλεια και τη γονική μέριμνα, ένα πιο ακανθώδες θέμα στη συγκεκριμένη υπόθεση, η γνωστή ποινικολόγος ανέφερε ότι «κρίνεται πάντα από το κράτος όπου ήταν η τελευταία κατοικία του παιδιού»

Σε ερώτηση της κας Γιάμαλη η οποία ανέφερε ότι το νορβηγικό δικαστήριο έχει δώσει επιμέλεια στον πατέρα ενώ το ελληνικό στη μητέρα, η κα Ανάσογλου τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται η σύμβαση του δικαστηρίου της Χάγης για τα δικαιώματα του παιδιού και αν σύμφωνα με αυτήν πιστοποιηθεί ότι «η συνήθης διαμονή του παιδιού είναι η Νορβηγία, για την επιμέλεια θα αποφασίσουν τα δικαστήρια της Νορβηγίας. Εάν αποφασίσει ότι το παιδί έχει δύο κατοικίες, εκεί υπάρχει άλλο θέμα και θα πρέπει να τα βρουν οι αρμόδιες αρχές»

Σε κάθε περίπτωση, η κα Ανάσογλου τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με αρπαγή εκ μέρους του πατέρα καθώς «δεν μπορεί ο κάθε ένας να εκτελεί μόνος του τη δικαστική απόφαση. Δεν μπορεί ο κάθε ένας να αυτοδικεί»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της κας Ανάσογλου: