Στον εισαγγελέα Πειραία αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Κυριακή, 5 Ιουνίου, ο δράστης του άγριου εγκλήματος και γιος της ηθοποιού Μαρία Μπονίκου, ο οποίος σκότωσε τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους στην Αίγινα
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης χρησιμοποίησε δύο μαχαίρια για να σκοτώσει τη μητέρα του, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Ο ίδιος συνελήφθη από τις αρχές τα ξημερώματα μετά από παράπονα των κατοίκων στην περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα ότι κάποιος έχει βάλει δυνατά μουσική.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος τραγουδούσε, μετά μουσικής. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου, αστυνομικοί εντόπισαν στην Αίγινα την 73χρονη γυναίκα, που έφερε πολλαπλές μαχαιριές, σχεδόν σε όλο της το σώμα και με μία σακούλα περασμένη στο κεφάλι της.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι της, αλλά ούτε εικόνα έρευνας, οδήγησε τους αστυνομικούς να στραφούν στην αναζήτηση του γιου της, ως βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της γυναίκας.

Πρόκειται για έναν 46χρονο άνδρα με βαριά ψυχιατρικά προβλήματα, τον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί και προσήγαγαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αστυνομική Διεύθυνση του Πειραιά.
Η γυναίκα βρέθηκε να φέρει απανωτά χτυπήματα, ενώ δεν φορούσε και κάποια ρούχα της.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η 73χρονη ηθοποιός βρέθηκε με σκισμένα ρούχα, στοιχείο που υποδηλώνει ότι υπήρξε «μάχη» και πάλεψε για τη ζωή της.

Ο γιος της τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα πήλινο βάζο, το οποίο βρέθηκε σπασμένο στον τόπο του εγκλήματος μαζί με ένα μαχαίρι πεταλούδα και ένα κουζινομάχαιρο.

Στη συνέχεια της «εκόψε» το λαιμό και της έβαλε μία σακούλα στο κεφάλι.

Η ομολογία
Ο 46χρονος που οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πειραιά και φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του με θύμα την 73χρονη ηθοποιό.

Ο ίδιος χρησιμοποίησε δυο μαχαίρια για να σφάξει τη μητέρα του και στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και αφού περιπλανήθηκε λίγες ώρες κατέληξε έξω από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.

Εκεί, στη μια τα ξημερώματα οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία καθώς ο μητροκτόνος, είχε βάλει δυνατά τη μουσική, τραγουδούσε και έκανε φασαρία.


Δεν με άφηνε να βγαίνω και να μιλάω

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ανέφερε στην ομολογία του για τη μητέρα του:

«Δεν με άφηνε να βγαίνω. Δεν με άφηνε να μιλάω πολύ».

«Διαισθανόταν ότι θα τη σκοτώσει ο γιος της» – Τι λέει φίλη της δολοφονημένης ηθοποιού

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» μίλησε η ηθοποιός Μάγδα Τσαγγάνη, φίλη και γειτόνισσα της ηθοποιού.

«Ήταν φίλη μου η Μαρία, είχαμε δουλέψει μαζί… Αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες για τους άλλους, συνέβη απέναντι από το σπίτι μου. Είναι δυνατόν το παιδί αυτό, που το είδα μωρό, μόλις είχε γεννηθεί…», δήλωσε απόλυτα συγκλονισμένη η Μάγδα Τσαγγάνη.

«Ήταν λίγο περίεργο άτομο», είπε για τον γιο της ηθοποιού, στον οποίον έχουν στραφεί πλέον οι υποψίες για τη δολοφονία της Μαρίας Μπονίκου. «Έβριζε δυνατά. Πάντως, υπήρχε πρόβλημα. ξέραμε ότι δεν δούλευε, δεν έκανε, δεν… Λέω, Χριστέ μου, τι άλλο θα ακούσω; Είμαι άρρωστη από χθες, δεν το περίμενα. Έπρεπε να έρθει να μας τα πει όλα η Μαρία, θα τον μαζεύαμε».

Όπως αποκάλυψε η Μάγδα Τσαγγάνη, η ηθοποιός είχε εμπιστευτεί σε άλλο πρόσωπο πως ένιωθε ότι κάποια μέρα θα τη σκοτώσει ο γιος της, ενώ είχε αποκαλύψει πως ο γιος της τής είχε πει πως εάν εκείνη πεθάνει, τότε αυτός θα πουλήσει όλη τους την περιουσία και θα αυτοκτονήσει.