Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς προχωρά η διαδικασία για την εξέταση του DNA της Τζωρτζίνας, ένω σύντομα αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, έπειτα από παραγγελία της ανακρίτριας, ελήφθη DNA από τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αίμα που έχει βρεθεί σε φιαλίδια στο «Καραμανδάνειο» αλλά και το Ωνάσειο αντιστοιχεί στην Τζωρτζίνα.

Πιο συγκεκριμένα, ελήφθη χρίσμα και από τους δύο γονείς, κάτι που αποδεικνύει πως η διαδικασία προχωράει κανονικά, με την ανακριτική Αρχή να ποντάρει πάρα πολλά στην συγκεκριμένη εξέταση.

Υπενθυμίζεται πως το φιαλίδιο που έχει βρεθεί στο Καραμανδάνειο φέρεται να περιέχει αίμα που έχει ληφθεί πριν από την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας.

«Αν αποδειχτεί ότι είναι το αίμα της Τζωρτζίνας, μία τοξικολογική εξέταση θα μπορεί να δείξει στις αρμόδιες Αρχές εάν η πρώτη δυσεξήγητη ανακοπή συνέβη λόγω κάποιας δηλητηρίασης ή κάποιας ουσίας», σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Star.

«Πιθανώς κοινή η αιτία θανάτου των άλλων δύο παιδιών»

Στο μεταξύ, όπως σημειώθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», το κρίσιμο πόρισμα που αφορά στην τοξικολογική επανεξέταση των δειγμάτων για την Μαλένα και την Ίριδα μπορεί να παραδοθεί ακόμη και σήμερα στην 18η ανακρίτρια.


«Θα δώσουν στο πόρισμά τους - προς δυσάρεστη έκπληξη ορισμένων - μία σαφή αιτία θανάτου, που ενδεχομένως να είναι κοινή για τις δύο περιπτώσεις», υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτημα, εάν θα είναι ομόφωνο αυτό το πόρισμα, ο Πέτρος Κουσουλός εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «από την επαναξιολόγηση που έχει γίνει και οι δύο έχουν καταλήξει σε πολύ συγκεκριμένο συμπέρασμα».


«Εάν δεν είναι ομόφωνη τίθεται τεράστιο θέμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στους ιατροδικαστές και τους ιατροδικαστικούς κύκλους», σχολίασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Εκτιμώ ότι θα είναι ένα κοινό πόρισμα που θα συνυπογράφεται και από τους δύο ιατροδικαστές», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.