Η Οικονομική Εισαγγελία προχωρά σε έρευνα εις βάθος για την περιουσία του γνωστού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη, Γιώργου Τράγκα, και την ανάδειξη τυχόν ποινικών αδικημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή.

 Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι έχουν κληθεί για προφορικές συνομιλίες τουλάχιστον 15 επιχειρηματίες που περιέγραψαν ως «περίεργες» τις μεθόδους εξασφάλισης διαφήμισης από τον εκλιπόντα.

Οι επιχειρηματίες αυτοί δεν θέλησαν, ωστόσο, να καταθέσουν επωνύμως τις τυχόν παράνομες συμπεριφορές που γνώριζαν.

Ο εισαγγελέας μελετά το πόρισμα 50 σελίδων, που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα – υπό τον πολύπειρο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη – με το οποίο, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, δεσμεύεται η περιουσία και 2 ακόμα ατόμων που εμφανίζονται ως συμπράττοντες σε εταιρείες του εκλιπόντα εκδότη και δημοσιογράφου.

Τα άτομα αυτά, πέραν της συζύγου του, εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα και θα ελεγχθούν και ποινικά. Πάντως, δεν πρόκειται για τους δύο γιους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα είναι υπηρεσία πληροφοριών – και όχι προανακριτική – άρα κινείται μόνο στη βάση απλών υπονοιών και ενδείξεων, τις οποίες παραθέτει στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η τεκμηρίωση.

Επίσης, τα αναφερόμενα αδικήματα είναι απλώς ενδεικτικά – καθώς ακόμα κι αν προκύψει, για παράδειγμα, στοιχείο εκβίασης, η υπόθεση δεν θα ανοίξει δεδομένου ότι ο βασικός πρωταγωνιστής δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.