Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού με τις θερμοκρασίες από αύριο Τρίτη (21/6) να ανεβαίνουν σταδιακά τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Τα μοντέλα πρόγνωσης δείχνουν ότι καθημερινά θα υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας με τη Θεσσαλία να είναι η πρώτη περιοχή που θα δοκιμαστεί από θερμοκρασίες 37 και 38 βαθμών Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα κινηθούν τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός συνεχίζει την αστάθειά του αφού μετά από τις βροχές και τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο, η εβδομάδα θα ξεκινήσει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και θα κλείσει με υψηλές.


Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει σιγά – σιγά από αύριο Τρίτη (21/6) που το θερμόμετρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ την Πέμπτη θα ξεπάσει κατά πολύ αυτό τον αριθμό.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις ο πρώτος καύσωνας ήρθε για να μείνει καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια που ίσως φτάνει και τις 10 ημέρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.