Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της υπόθεσης της Πάτρας, άφησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με παρέμβασή του, ζητά τη διεξαγωγή προκαταρκτικού πειθαρχικού ελέγχου για τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση.

Υπεύθυνος της έρευνας για την ανεύρεση πιθανών πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση των τριών παιδιών, θα είναι ο ιατροδικαστής Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Εάν στο πλαίσιο της έρευνας αυτής διαπιστωθούν παραλείψεις ή και αμέλεια, άνευ δόλου, όπως έχει αποδειχθεί με τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, τότε θα προχωρήσει η άσκηση πειθαρχικής δίωξης.

Κατόπιν της παραγγελίας αυτής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο φάκελος με όλα τα πορίσματα και τις έρευνες θα φτάσουν στα χέρια του εισαγγελέα και τότε θα κριθεί εάν θα πρέπει να υπάρξει προκαταρκτική και για τους ιατροδικαστές.

Σε κάθε περίπτωση, ο φάκελος της έρευνας των ιατροδικαστών θα είναι μία άλλη δικογραφία, ανεξάρτητη από αυτήν της Πάτρας.