Σημάδια από αμυχές είχε στο πρόσωπό της η 3,5 ετών Μαλένα. Τα νεότερα στοιχεία προκύπτουν από το πόρισμα των ιατροδικαστών για το τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού που θεωρούν ότι έχει γίνει από νύχι και πιθανολογούν ότι έχει προέλθει από γυναικείο χέρι


Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, στοιχεία που εμπεριέχονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα -οι οποίοι χαρακτηρίζουν έγκλημα τους θανάτους των 2 μικρότερων παιδιών της οικογένειας- «δείχνουν» μία γυναίκα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας προέρχονται από γυναικείο χέρι.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε η εκπομπή οι ειδικοί μέτρησαν τα νύχια της Μαλένας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτά τα τραύματα στο πρόσωπο δεν προήλθαν από εκείνη. Το παιδί δεν ξυνόταν στον ύπνο του, όπως είχε ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τα τραύματα στο στόμα και στη μύτη της Μαλένας προκλήθηκαν όπως διαπιστώθηκε από γυναικεία νύχια, που όπως φαίνεται έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής της.

Όσο για τους ανθρώπους που προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδάκι στη ζωή, η έρευνα έδειξε πως τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές που είχαν πάρει μέρος στις προσπάθειες ανάνηψης φορούσαν γάντια και άρα ήταν αδύνατον να έχουν προκαλέσει εκείνοι αυτά τα σημάδια.

 
Υπενθυμίζεται ότι έντονο προβληματισμό είχαν προκαλέσει και οι ισχυρισμοί της 33χρονης για το πανάκι που κρατούσε η κόρη της Μαλένα. Στην κατάθεσή της, η 33χρονη ανέφερε πως πήρε το πανάκι από τα χέρια του νεκρού παιδιού της αλλά σε άλλο σημείο τόνιζε πως όταν επέστρεψε με τους γιατρούς, η Μαλένα που είχε ήδη πεθάνει, είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι και πάλι στα χέρια της.

«Μιλάμε για έναν βίαιο στερητικό θάνατο που έχει προέλθει από εξωτερική ενέργεια. Αυτό το πόρισμα έχει τεκμηριωθεί από τα επιμέρους στοιχεία, από την προανακριτική διαδικασία, τη μελέτη των φακέλων και φυσικά δια της εις άτοπον απαγωγής» ανέφερε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου στο Mega.

Ερωτηθείς για το πόσα λεπτά χρειάζονται προκειμένου να επέλθει ο θάνατος μέσω της ασφυξίας, απαντά πως δεν είναι ακαριαίος και χρειάζονται μερικά λεπτά.

«Που σημαίνει ότι βλέπεις ένα παιδάκι να χτυπιέται μέχρι να επέλθει ο θάνατος μέσω της καταστολής του κεντρικού νευρικού συστήματος» εξήγησε.