Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τα κρούσματα του κορονοϊού. Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων, ενώ την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα έφτασαν τα 56.000!


Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα νέα κρούσματα κορονοϊού, την ώρα που οι νοσηλείες αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Ειδικοί χτυπούν καμπανάκι για ένα νέο κύμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση της μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την χθεσινή ημέρα, τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στις 12.537  ενώ οι εισαγωγές  νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 134 (ημερήσια μεταβολή +4.69%).

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 138 ασθενείς. Την ώρα πάντως που τα κρούσματα αυξάνονται και τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έξαρση της πανδημίας οφείλεται μεταξύ άλλων στην Όμικρον 4 και 5.

Μεγαλύτερες πιθανότητες για λοίμωξη

Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις επαναμολύνσεις. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η υποπαραλλαγή της Όμικρον έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει λοίμωξη σε κάποιον που έχει περάσει την προηγούμενη Όμικρον. Σημειώνουν επίσης ότι, αρκετοί το περνάνε ασυμπτωματικά. Παράλληλα, τονίζουν ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη σοβαρή νόσο και ότι πρέπει να προσέξουμε τις επαφές με τους ευάλωτους.

Κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ μετά από 154 ημέρες
Ένας 61χρονος που είχε νοσήσει με κορωνοϊό τον Ιανουάριο και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας πήρε εξιτήριο και νίκησε τον ιό μετά από 154 ημέρες.

Η περιπέτεια του 61χρονου Λαμιώτη, ξεκίνησε με τη διασωλήνωσή του στις 19 Ιανουαρίου, εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε ο κορωνοϊός. Ήταν η περίοδος εκείνη που ακόμα η μετάλλαξη Δέλτα δεν είχε δώσει πλήρως τη θέση της στην Όμικρον και υπήρχαν σοβαρά περιστατικά διαφόρων ηλικιών.

Μαζί με την Ομάδα της ΜΕΘ, ο 61χρονος πάλεψε για ένα και πλέον μήνα όταν και βγήκε αρνητικός, όμως, η κατάστασή του παρέμενε εξαιρετικά σοβαρή. Γι’ αυτό και στις 24 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ, καθώς ήταν απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Τελικά, το «θαύμα» έγινε και ο 61χρονος, το μεσημέρι της Τρίτης, αποχαιρέτησε με συγκίνηση τα πρόσωπα που είχαν γίνει για 5 μήνες η δεύτερη οικογένειά του.

Επόμενος σταθμός, γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου θα συνεχίσει τον αγώνα του, πλέον για να σταθεί και πάλι στα πόδια του, όπως και προ κορονοϊού.