Η ζέστη του καλοκαιριού ταλαιπωρεί ανθρώπους, φυτά και ζώα.
Θερμοπληξία δεν παθαίνει μόνο ο άνθρωπος, αλλά παθαίνουν και τα ζώα.
Έχετε λοιπόν υπόψη σας ότι ο σκύλος σας έχει ιδιαίτερες αυτή την εποχή: ανάγκες για νερό, σκιά και δροσιά.

 

Γι’ αυτό, όσοι έχουμε σκυλάκια προσέχουμε το καλοκαίρι τα εξής:


Δεν αφήνουμε τον σκύλο μας σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο είναι σχεδόν κατά 10 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από την εξωτερική. Η φρικτή (στην κυριολεξία) ζέστη που επικρατεί στο αυτοκίνητο ή αλλού έχει συνήθως άσχημα αποτελέσματα: θάνατο ή, στην καλύτερη περίπτωση, εγκεφαλικά προβλήματα, όπως κούραση, μόνιμη δίψα, λαχάνιασμα, λήθαργος, ανορεξία, ταχυκαρδίες, πυρετός, εμετός. Στην περίπτωση αυτή, ο σκύλος χρειάζεται άμεση ιατρική περίθαλψη.

Δεν μεταφέρουμε τον σκύλο μας σε ανοιχτό φορτηγάκι ούτε τον βγάζουμε για περπάτημα στην καυτή άσφαλτο, γιατί τα πατουσάκια του κινδυνεύουν από εγκαύματα.

Μόνο πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα ο σκύλος μας πρέπει να βγαίνει βόλτα και αν η βόλτα είναι μακρινή, φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας νερό σε περίπτωση που διψάσει.

Στις μακρύτριχες ράτσες καλό θα ήταν να φροντίσουμε για ένα καλό κούρεμα, ούτως ώστε το κορμάκι του φίλου μας να είναι πιο δροσερό. 

Τις ζεστές ώρες της ημέρας φροντίζουμε ο σκύλος μας να βρίσκεται είτε μέσα στο σπίτι είτε σε χώρο όπου υπάρχει σκιά, πολύ νερό και μια πισίνα σκύλων ή μια μεγάλη λεκάνη ώστε να μπορεί να κάθεται μέσα.

Και, προσοχή, δεν ξεχνάμε ποτέ να γεμίζουμε το μπολάκι του με άφθονο δροσερό νερό.