Στον Δήμο Αθηναίων και στο καταφύγιο ζώων στον Ελαιώνα, έδωσε τα τρία λυκόσκυλά του ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος, προκαλώντας αντιδράσεις στα social media για την κίνησή του αυτή. 

Σύμφωνα με αναρτήσεις και φωτογραφίες στο Facebook, τρία λυκόσκυλα μεγάλης ηλικίας -δύο αρσενικά και ένα θηλυκό- παραδόθηκαν στον Δήμο Αθηναίων από την οικογένεια του Σταύρου Ξαρχάκου.

 
Η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη απάντησε στις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι τις ξεκίνησε άτομο από τον χώρο της ακροδεξιάς και τόνισε ότι έγινε προσπάθεια για να υιοθετηθούν τα σκυλιά, καθώς το ζευγάρι που τα πρόσεχε δεν μπορούσε να το κάνει από εδώ και στο εξής.

Σε ανάρτησή της χρήστης του Διαδικτύου αναφέρει: «Η απογοήτευσή μου οφείλεται στο ότι τα υπέροχα γεροντάκια ανήκουν στον γνωστό και μεγάλο συνθέτη κ. Σταύρο Ξαρχάκο, όπως πληροφορήθηκα από τους αρμόδιους. Όποιος και να είναι ο λόγος παράδοσής τους, είναι πολύ λυπηρό που ένας μεγάλος άνθρωπος της τέχνης και το οικογενειακό του περιβάλλον θεώρησαν ως πιο κατάλληλη τη λύση να μπουν σε ένα κλουβί καταφυγίου. Τα ζώα δεν έχουν τσιπ, έχουν βιβλιάρια υγείας και, όπως βλέπετε σε βίντεο και φωτογραφίες, είναι σε μέτρια θρεπτική κατάσταση. Ο Run είναι 18 ετών και ο μπαμπάς, η Νίτσα και ο Λουκάς, περίπου 13 ετών και αδέλφια».

Η απάντηση της συζύγου του Ξαρχάκου

Η Ηρώ Σαΐα, ωστόσο, δίνει τη δική της εξήγηση για την εξέλιξη αυτή, περιγράφοντας την προσπάθεια που έκανε η οικογένεια μέχρι τα σκυλιά να καταλήξουν στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων.

 

«Θα ξεκινήσω την ανάρτηση με μια απλή ερώτηση: κάποιοι από εσάς που έχετε άποψη για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ, για τις ζωές και τις πράξεις των άλλων χωρίς να τους ξέρετε, χωρίς να γνωρίζετε την αλήθεια, χωρίς να ψάχνετε, αισθάνεστε ωραία με την τοξικότητα που με σιγουριά σκορπίζετε; Κοινοποιείτε πράγματα για ανθρώπους, εύχεστε τα χειρότερα χωρίς να ξέρετε. Μα ΕΣΕΙΣ είστε σωστοί άνθρωποι; Σήμερα λοιπόν ξύπνησα και είδα πάρα πολλές χυδαίες αναρτήσεις τις οποίες ξεκίνησε η Ακροδεξιά φασίστρια κ. Έλια Ζερβού.

Αν κάνει κανείς μια επίσκεψη στο προφίλ της, θα καταλάβει περί ποιας "προσωπικότητας" πρόκειται… Δεν θα έμπαινα στη διαδικασία εξηγήσεων, ειδικά δε για ανθρώπους οι οποίοι βρίζουν, "καταριούνται", χυδαιολογούν, χωρίς να έχουν ψάξει την αλήθεια. Γράφω την αλήθεια ΜΟΝΟ για τους ανθρώπους που θέλουν να την ακούσουν, που ενδιαφέρονται πραγματικά και για τα ζώα και για τους ανθρώπους και για φίλους μου οι οποίοι με ρωτάνε.

Διότι πολύ εύκολο να μιλάτε και μάλιστα τόσο χυδαία και για μένα αλλά και για τον κ. Ξαρχάκο, χωρίς όμως να γνωρίζετε τα γεγονότα. Προφανώς για άλλη μια φορά η ανθρωποφαγία έχει για εσάς αξία και όχι η αλήθεια. Τα 3 αυτά σκυλιά τα είχαμε εδώ και 11 χρόνια το ένα, 9 χρόνια τα άλλα δύο, και πληρώναμε ζευγάρι το οποίο διέμενε στην κατοικία της Αίγινας για τη φροντίδα των σκυλιών. Το ζευγάρι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την περασμένη Κυριακή οι άνθρωποι έφυγαν.

Εγώ έμεινα προσπαθώντας μέχρι και την Πέμπτη που γύρισα στην Αθήνα, να βρεθεί μια λύση για τα σκυλιά. Αναζητήσαμε ανθρώπους για να υιοθετήσουν τα σκυλιά, όμως κανένας δεν θέλησε, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους. Ψάχναμε 3 μήνες -ξέροντας πως οι άνθρωποι θα έφευγαν- μήπως και κάποιος ήθελε κάποιο από τα σκυλιά ή και όλα, όμως κανείς δεν βρέθηκε. Εξαντλήσαμε κάθε χρονικό περιθώριο, εγώ τα φρόντισα τις τελευταίες μέρες και παράλληλα καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε τα σκυλιά να πάνε σε κάποιο σπίτι. Απευθυνθήκαμε σε φιλόζωους φίλους, στη φιλοζωική Αίγινας, δυστυχώς λύση δεν δόθηκε. Δεν βρέθηκε ούτε άνθρωπος να τα δεχτεί ούτε θέση υπήρχε στη φιλοζωική εκεί.

Τελευταία αναγκαστική αλλά προσωρινή λύση ήταν η πανίδα αττικής ώστε να μη μείνουν μόνα τα σκυλιά χωρίς φροντίδα. Και να βρισκόμαστε κοντά τους αναζητώντας μια καλύτερη μόνιμη λύση. Τα σκυλιά πήγαν στη φιλοζωική προχθές, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Δώσαμε τα σκυλιά στη φιλοζωική για να μη μείνουν μόνα στο σπίτι στο βουνό, χωρίς φροντίδα, χωρίς τροφή και νερό. Άραγε, αυτό θα ήταν καλύτερο; Θεωρήσαμε ότι η καλύτερη λύση μέχρι να βρεθεί στέγη ήταν η φιλοζωική. Δεν κάναμε κακό στα ζώα λοιπόν, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στη δεδομένη στιγμή.

Ποιος άραγε γνωρίζει και μπορεί χωρίς εικασίες και ψεύτικα προφίλ αλλά με αποδείξεις να στηρίξει την κατηγορία ότι εγώ ήμουν αυτή που δεν ήθελα τα σκυλιά; 11 χρόνια τα ήθελα και ξαφνικά άλλαξα και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑ τον άντρα μου να τα δώσουμε; Τι έπαθα ξαφνικά; Ή μήπως όντως οι άνθρωποι έφυγαν και δεν υπήρχε κάποιος να τα φροντίζει; Ή μήπως για κάποιους ο στόχος θα είμαι πάντα εγώ; Δεν με πειράζει. Όμως, αυτοί που υποστηρίζουν τέτοια πράγματα από πού τα γνωρίζουν;

Αναρωτηθείτε εσείς που τόσο εύκολα πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο. Πολύ εύκολα βγάζετε συμπεράσματα για ανθρώπους όπως ο Σ. Ξαρχάκος, ένας άνθρωπος που πάντα είχε ζώα… ειλικρινά, εγώ καταλαβαίνω ότι ΠΑΝΤΑ για το οτιδήποτε άσχημο θα την "πληρώνω" και δεν με νοιάζει πλέον, όμως εσείς που γράφετε όλες αυτές τις απαράδεκτες χυδαιότητες καλό θα είναι να αναρωτηθείτε για το πόσο "αγαπάτε" όχι τον καλλιτέχνη που υποτίθεται θαυμάζετε, αλλά τον ίδιο σας τον συνάνθρωπο.

Φροντίσαμε να παρέχουμε στα σκυλιά μας την αγάπη και τη φροντίδα με τον καλύτερο τρόπο που εμείς μπορούσαμε. Και φυσικά, για όσους ειρωνικά με ρωτάτε, είμαι υπερήφανη για το παράδειγμα που δίνουμε στα παιδιά μας, διότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει. Κ. Έλια Ζερβού, είστε χυδαία και απαράδεκτη εκτός από φασίστρια.

Μου γράψατε μηνύματα, μου στείλατε, με βρίσατε (καθόλου δεν υπολογίζω γνώμες σαν και τη δική σας), όμως να σας κάνω τη χάρη ορίστε, σας δίνω την προσοχή που τόσο επιζητούσαμε μέσω αυτής της ιστορίας! Όμως μια ρατσίστρια δεν μπορεί να αγαπάει τα ζώα. Δεν αγαπάει κανέναν. Δεν θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο και όποιος θέλει να εκφραστεί ανάλογα με το επίπεδό του μπορεί να το κάνει φυσικά στο προφίλ του.

Εδώ, στη σελίδα, στο προφίλ και στη ζωή μου δεν επιτρέπεται το σκουπίδι κανενός. "Ανθρωποφάγους" δεν επιθυμώ ούτε να με ακούν ούτε να με ακολουθούν, όπως επιθυμώ να μη με ακολουθούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα, τους γκέι, που δεν δέχονται τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας, με διαφορά χρώματος κ.λπ.

Αγαπώ την οικογένειά μου, τα ζώα, τους "ωραίους" ανθρώπους και τη ζωή. Όλων τη ζωή. Και κοιμάμαι πολύ ήσυχη. Δεν έχω πειράξει κανέναν στη ζωή μου. Ούτε άνθρωπο ούτε ζώο. Κάποιοι προσπαθούν να με πειράξουν κατά καιρούς, σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους, αλλά τους αγνοώ. Μπλοκάρω αφειδώς ύβρεις.

Αν και καλό θα ήταν να αποχωρήσετε οικειοθελώς όσοι πιστεύετε αυτά τα πράγματα. Είναι απίστευτο πως ορισμένοι για να κάνουν το "κομμάτι" τους στα social, προσπαθούν να διασύρουν… Ευτυχώς υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι».