Κι εκεί που κάθεστε ήσυχα ήσυχα να φάτε τα δημητριακά σας, να μιλήσετε στο τηλέφωνο, να ανταλλάξετε μηνύματα με τους φίλους σας ή να δείτε τηλεόραση, να σου δίπλα ο αγαπημένος σας φίλος που γέρνει το κεφαλάκι του πάνω σας με έναν επίμονο, αλλά αξιολάτρευτο τρόπο.

Κι αναρωτιέστε τι έπαθε πάλι, αν θέλει να βγει για πιπί του... για ποιον λόγο τέλος πάντων το κάνει αυτό.

trong>Υπάρχει εξήγηση και είναι απλή: 'Ολα αυτά τα κάνει για να σας δείξει την ενσυναίσθηση του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σκυλάκι σας κάνει όλες αυτές τις μικρές χαριτωμένες κινήσεις για να σας δείξει πόσο νοιάζεται για σας, αλλά και να κατανοήσει τα δικά σας συναισθήματα.

Τι στιγμή που το κάνει αυτό, θέλει όχι μόνο να σας δείξει πόσο σας αγαπά, αλλά και να μάθει πώς είστε εσείς. Να είστε λοιπόν σίγουροι πως το μόνο που θέλει είναι να έχετε μια ουσιαστική αμφίδρομη επικοινωνία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό Mental Floss, κάθε φορά που το σκυλί σας γέρνει το κεφάλι πάνω σας, προσπαθεί να ακούσει οικείους ήχους ή λέξεις, για να αντιληφθεί πώς είστε. Να ακούσει δηλαδή τους "ήχους της καρδιάς σας"!

«Τα σκυλιά έχουν την ικανότητα όχι μόνο να "διαβάζουν" και να ανταποκρίνονται στη γλώσσα του σώματός σας και να αντιλαμβάνονται τι κρύβει ο ήχος της φωνής σας, αλλά και τα συναισθήματά σας», λέει το άρθρο και προσθέτει:

Όταν φωνάζετε τον σκύλο σας για φαγητό, το αντιλαμβάνεται ακόμα κι αν χρησιμοποιήσετε λέξεις που δεν έχουν καμία σχέση μ' αυτό που πρόκειται να κάνετε. Το ίδιο ισχύει και όταν το επαινείτε».

«Τα σκυλιά είναι ικανά να αναγνωρίζουν μερικώς την ανθρώπινη γλώσσα και έτσι, κάθε φορά που του μιλάτε μπορούν και καταλαβαίνουν συγκεκριμένες λέξεις και τις συνδέουν με τις διάφορες δραστηριότητες, όπως το φαγητό, τη βόλτα ή το παιχνίδι».

'Ομως τη στιγμή που γέρνει το κεφάλι του επάνω σας, θέλει κάτι παραπάνω.

trong>Θέλει να σας μιλήσει και να σας πει πόσο σας νοιάζεται όπως ΜΟΝΟ αυτό ξέρει.

style="text-align: right;">πληροφορίες animalplanet

bsp;

ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ