Στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο μίλησε η ποινικολόγος Ανθούλα Ανάσογλου, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Η κα Ανάσογλου, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου και μιλώντας για το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών και την πιθανή ανάγκη ομολογίας από την μεριά της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ανώτατο δικαστήριο έχει επικυρώσει αποφάσεις που δεν έχουν παρθεί με ομολογία. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτικό κάποιος να έχει ομολογήσει προκειμένου να αποδειχθεί η ενοχή του».

Σε επιπλέον νομική ανάλυση, η κα Ανάσογλου επισήμανε ότι οι μαρτυρίες μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία σε μία δίκη, και όχι ειδικά στη συγκεκριμένη μόνο υπόθεση, μπορούν να οδηγήσουν σε καταδίκη, χωρίς να υπάρχει ομολογία από τη μεριά του όποιου κατηγορουμένου. Αναφέρθηκε μάλιστα στην παλαιότερη υπόθεση του Σπύρου Καββαδία ο οποίος καταδικάστηκε για τον φόνο της Τάνιας Χαριτοπούλου χωρίς ποτέ να ομολογήσει.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν βρέθηκε καν πτώμα, και το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη του Σπύρου Καββαδία, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί από το 2020.

Επιπλέον η κα Ανάσογλου ανέφερε ότι είχαν «χτυπήσει καμπανάκια» για την υπόθεση Πισπιρίγκου μετά το θάνατο του δεύτερου παιδιού.

Αναφορικά με την ίδια την Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι η ψυχολογία ενός ατόμου αλλάζει όταν προφυλακιστεί. Τόνισε ότι εντός της φυλακής αναπτύσσονται τύψεις και ακόμα και άνθρωποι οι οποίοι είναι σίγουροι ότι έχουν άλλοθι, διαπιστώνουν την πραγματικότητα και συχνά ομολογούν.

Τέλος, για τα αντικρουόμενα ιατροδικαστικά πορίσματα, η κα Ανάσογλου επισήμανε ότι τότε δεν υπήρχε υποψία εγκληματικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι ενδελεχείς εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν τώρα

Δείτε όσα ανέφερε η κα Ανάσογλου μετά το 2:35:00

σ