Ακόμα μία γυναικοκτονία συγλονίζει τη χώρα από σήμερα το πρωί ενώ τα περιστατικά βίας εναντίον των γυναικών συνεχώς αυξάνονται.

Σήμερα στην ΕΡΤ, η διακεκριμένη ποινικολόγος Εβίτα Βαρελά αναφέρθηκε εκτενώς στο θλιβερό φαινόμενο τονίζοντας ότι παρατηρείται, δυστυχώς, μία εξοικίωση με το συγκεκριμένο έγκλημα. «Είναι εξαιρετικά πολλές οι περιπτώσεις και έχουμε χάσει πια το λογαριασμό. Δυστυχώς παρατηρείται ένας αρνητικός μιμητισμός σε όλες αυτές τις γυναικοκτονίες και παράλληλα μια πρωτόγνωρη εξοικείωση».

Η κ. Βαρελά σχολίασε επιπλέον ότι το γεγονός πως τέτοιες φρικτές ειδήσεις δεν είναι το πρώτο θέμα της επικαιρότητας. «Αυτή η εξοικείωση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη», τόνισε η νομικός που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις δολοφονίες γυναικών από μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (πατέρας, σύζυγος, σύντροφος, γιος κ.λπ.) δήλωσε πως «αυτό εξηγείται από τη σχέση εξουσίασης η οποία καλλιεργείται όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχει και μια ανοχή από τη σχέση οικονομικής εξάρτησης των γυναικών από τους άντρες».

Πρότεινε μάλιστα ότι σε οικογενειακά περιβάλλοντα με περιστατικά βίας οι γυναίκες, που ενδεχομένως θέλουν να εγκαταλείψουν το εχθρικό περιβάλλον που διαβιούν να μην ανακοινώνουν την αποχώρησή τους. «Δυστυχώς κλιμακώνεται η βία», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο: