Απίστευτο περιστατικό σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Οδηγός αποφάσισε να τιμωρήσει 11χρονο αγόρι που δεν φορούσε μάσκα. Τον κατέβασε στο δρόμο εν μέσω καύσωνα. Μήνυση από την οικογένεια του παιδιού. Συνελήφθη ο οδηγός. 

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν στο λεωφορείο 84 που εκτελεί το δρομολόγιο προς Λητή, Δρυμό και Μελισσοχώρι ένας 11χρονος επιβάτης επιβιβάστηκε από την περιοχή του Δρυμού.

Ο 11χρονος δεν είχε μαζί του προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό, έγινε σχεδόν άμεσα αντιληπτός από τον οδηγό ο οποίος αποφάσισε να τον κατεβάσει από το λεωφορείο. Ο 11χρονος υπάκουσε και κατέβηκε πριν φτάσει στον προορισμό του και σε συγγενικό του πρόσωπο.


Μαρτύριο και αγωνία

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ένα χρονικό αγωνίας για την οικογένεια του 11χρονου και ένα μαρτύριο για τον ίδιο μέσα στον καύσωνα.

Ο 11χρονος χωρίς μονάδες στο κινητό του δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν και σύμφωνα με το Thestival αρχικά παραμένει στο σημείο αναμένοντας για βοήθεια. Μετά από λίγη ώρα οι συγγενείς του παιδιού, που τον περίμεναν στο Μελισσοχώρι, ενημερώνουν την οικογένειά του ότι δεν είχε φτάσει την ώρα που τον περίμεναν.


Η μητέρα καλεί τον 11χρονο και εκείνος την ενημερώνει με την ίδια να ζητά από τρίτο πρόσωπο να πάει στο σημείο να τον παραλάβει. Όμως ο 11χρονος ξεκινά με τα πόδια την επιστροφή στο σπίτι του. Στη μέση του πουθενά,  με θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών Κελσίου και χωρίς σήμα στο κινητό του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην οικογένεια του 11χρονου  και ξεκίνησε η αναζήτηση σε όλους τους παρακείμενους δρόμους της περιοχής. Τελικά κατάφερε ευτυχώς να εντοπιστεί τρία χιλιόμετρα από το σημείο που τον κατέβασε ο οδηγός.


Οργή στην οικογένεια

Όταν έφτασαν μητέρα και γιος στο σπίτι, η αγωνία έδωσε την θέση της στην οργή για την απάνθρωπη συμπεριφορά του οδηγού. Ο πατέρας εξοργισμένος για το γεγονός πήγε και υπέβαλε μήνυση στο τμήμα Ασφάλειας Ωραιοκάστρου κατά του οδηγού.

Ακολούθησε η σύλληψη του οδηγού με την κατηγορίας της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Αναμένεται να περάσει εισαγγελέα ενώ κρατείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.