Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις οι επιστήμονες ανέμεναν να καταγράφονται πάνω από 20.000 κρούσματα στα μέσα Ιουλίου ωστόσο αυτός ο αριθμός θα καταγραφεί πολύ νωρίτερα.

«Θα ακουστούν μεγάλα νούμερα ή αυτή ή την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιδημιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα έως τα μέσα Ιουλίου να υπάρξουν μέρες που θα διαγνωσθούν θετικοί 30.000 πολίτες.

Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκονται σε 189 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Ο κρισιμότερος δείκτης ωστόσο παραμένει ο αριθμός των διασωληνώσεων και σύμφωνα με τους ειδικούς σήμα κινδύνου θα σημάνει όταν θα ξεπεραστούν οι 250-300 διασωληνώσεις.

«Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί μια προφυλακτική δόση το φθινόπωρο. Εκεί δείχνουν όλα τα δεδομένα και μάλιστα ετοιμάζεται καινούριο εμβόλιο που θα έχει πιο πολλά στελέχη θα είναι πολυδύναμο και περιμένουμε αυτές τις παραλαβές» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Επιστροφή της μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να επαναφέρει σύντομα και η Γαλλία μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις στην χώρα εντοπίστηκαν πάνω από 17.000 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο.

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 23.748 νέα, εκ ων οποίων τα 12.606 εντοπίζονται στην Αττική και πλέον γίνεται ξανά λόγος για πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, μετά από καιρό.



Προβληματισμό προκαλούν και τα ποσοστά αύξησης του ιικού φορτίου στα λήμματα, με την Αθήνα να παρουσιάζει αύξηση 66% και την Θεσσαλονίκη 100%.