Ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου θα βρεθούν ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αυτό αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το αμετάκλητο βούλευμα με το οποίο οι δύο θα βρεθούν αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών πράξεων ουσιαστικά καθιστώντας την υπόθεση Νovartis από περίπτωση εικαζόμενης διαφθοράς σε υπόθεση σκευωρίας προκειμένου δεκάδες πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών δύο πρώην πρωθυπουργοί, να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Διευκρινίζεται πώς καμία δίωξη δεν ασκήθηκε κατά πολιτικού προσώπου μετά από έρευνες αρκετών ετών ενώ οι ενέργειες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη φαίνεται πως οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να τους παραπέμψουν σε δίκη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται των κατηγοριών δύο στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, εισαγγελείς πρωτοδικών, ενώ απαλλακτικό είναι και για τους δημοσιογράφους Γιάννη Φιλιππάκη, Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.