Μετά από τρεις συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα η εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Η εξέταση του μάρτυρα από τον κ. Κούγια ήταν εξαιρετικά πιεστική, με τις ερωτήσεις να πέφτουν «βροχή». 

Στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε, προκειμένου να τονίσει την αδιαφορία, κατ'αυτόν, της κατηγορουμένης για τα παιδιά τους ότι «Ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος. Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το facebook γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα. Αυτό την ένοιαζε τότε».

Λίγο αργότερα και μόλις κατέβηκε από το βήμα ξέσπασε σε κλάματα ενώ είχε αναφέρει κατά την εξέτασή του ότι δεν θυμάται πλέον κάποια πράγματα με την Ρούλα Πισπιρίγκου να ακούγεται να λέει: «Δώστε του χάπια να θυμηθεί»

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Και κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ο μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τον κ. Κούγια ο οποίος επανέλαβε πως «ότι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια» και πως η εντολέας του δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα» με τον Μάνο Δασκαλάκη να επισημαίνει: «Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο».


Αλέξης Κούγιας: Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;
Δασκαλάκης: Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης επιχειρηματολόγησε ότι το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που άφησε τετραπληγική τη Τζωρτζίνα, ήταν παρόμοιο με άλλο που έγινε στη συνέχεια στο Ωνάσειο στο οποίο δεν ήταν η κατηγορούμενη κοντά στο παιδί. Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε ωστόσο πως δεν επρόκειτο για «όμοιο επεισόδιο».

Αλέξης Κούγιας: Σας έχουν δασκαλέψει
Μάρτυρας: Δεν έχω δασκαλευτεί από κανέναν
Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση;
Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση.
Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί.
Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη. Γιατί το υιοθετήσατε;
Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί …
Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση…

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως η κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί» ενώ συμφώνησε πως δεν είχε διαπιστώσει ότι επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;
Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί, αυτό της έδειχνα
Αλέξης Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί . Είχε πειστεί για αυτό …Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει .
Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;
Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Αλέξης Κούγιας: Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη έγιναν τοξικολογικές.
Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.
Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε…
Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη;
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω
Αλέξης Κούγιας: Εντάξει…
Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.
Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνοι την ώρα;
Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό που συνέβαινε. Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.