Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας. Με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια, οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς, όπου θα παραμείνουν απόψε για λόγους ασφαλείας, αφού υπάρχει φόβος για επέκταση της κυρίως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις αλλά και ποιμνιοστάσια.

Με την αποχώρηση των εναέριων μέσων τα 3 μέτωπα της φωτιάς συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία με μεγάλο θύμα τον ελαιώνα της Άμφισσας που έχει πάθει τρομακτικές ζημιές. Οι επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να ανασυνταχθούν για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στα κρίσιμα σημεία όπως για παράδειγμα είναι το μέτωπο προς την Ιτέα και το μέτωπο προς το Σερνικάκι και τον Χρισσό που την τελευταία ώρα βρίσκεται σε μία ύφεση.

Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα και με απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες τις δυνάμεις της Κεντρικής Ελλάδας. Ήδη αυτή τη στιγμή επιχειρούν περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στην περιοχή είναι και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Φωτιά στο στο ξενοδοχείο Amanzoe στο Κρανίδι


Δραματικές στιγμές και στο Κρανίδι Αργολίδας, αφού οι φλόγες έφτασαν μέσα στο συγκρότημα του ξενοδοχείου Amanzoe στην περιοχή Κοράκια, όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα argolikeseidiseis.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε μπανγκαλόους. Ηεπιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται και να μην σημειώνονται τραυματισμοί.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου 40 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία του συγκροτήματος και αυτή την στιγμή γίνεται επιχείρηση για τη μεταφορά τους.

Στο σημείο, όπου μαίνεται η φωτιά επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο. Παράλληλα ρίψεις κάνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Ακόμη, επί τόπου επιχειρούν και δυνάμεις από Ναύπλιο και Άργος.