Στο γραφείο του ανακριτή στη Μυτιλήνη αναμένεται να βρεθεί σήμερα 1η Αυγούστου ο αστυνομικός και προπονητής, που κατηγορείται ότι βίασε 14χρονη αθλήτριά του.
 
Ήδη οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται στα προφίλ του 53χρονου κατηγορούμενου στα κοινωνικά δίκτυα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Η μητέρα του θύματος μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι ο 53χρονος έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια.

 
«Της έλεγε δεν θα πεις τίποτα, την είχε χτυπήσει μία φορά, και την ημέρα που έγινε η πράξη τη χτύπησε, την ακινητοποίησε, της έδεσε τα χέρια πίσω στην πλάτη. Το πιστεύω ναι (σ.σ. μπορεί να το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά), γιατί το προφίλ αυτό είναι ανοιχτό από το 2018».

 
«Ένα κτήνος είναι, κτήνος, αυτό, και θέλω να ακουστεί αυτό, ότι είναι ένα κτήνος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Απλά θέλω να πάει εκεί που πρέπει να πάει και να πονέσει όπως πόνεσε το δικό μου το παιδί. Ψυχολογικά δεν είναι καθόλου καλά, κλαίει όλη μέρα».

Ο πατέρας του θύματος, είπε: «Έπαιρνε 5-6 παιδιά στο αυτοκίνητο και τα πήγαινε. Τυφλή εμπιστοσύνη. Τελευταία το παιδί ήταν πάρα πολύ πεσμένο, δεν μπορούσαμε να της μιλήσουμε, ήθελε να μας μιλήσει και φοβόταν».


Το χρονικό της υπόθεσης
 
Η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν καθοριστική για την εξιχνίαση μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον εν λόγω αστυνομικό, που φέρεται να βίασε 14χρονη, σε ερημική τοποθεσία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, ο αστυνομικός φέρεται πως τους τελευταίους δύο μήνες είχε ζητήσει από την 14χρονη 4-5 φορές να βρεθούν μόνοι τους, ενώ πριν από περίπου 20 μέρες οδήγησε την ανήλικη σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια με βίαιο τρόπο την ακινητοποίησε και τη βίασε.

 
Ο αστυνομικός συνελήφθη χθες, Παρασκευή, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς, που εκμεταλλευόταν τη σχέση του με τα ανήλικα κορίτσια, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Θεοδωρικάκος: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter το μεσημέρι του Σαββάτου αναφέρθηκε στη σύλληψη αστυνομικού για τον βιασμό ανήλικης.

O κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους.

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία», αναφέρει η ανάρτηση του.