Στο Ιράν ορμή των διαδηλώσεων όχι μόνο δεν κοπάζει, αλλά μεγαλώνει σε μέγεθος..
Οι γυναίκες πρωτοστατούν, κόβουν τα μαλλιά τους και καίνε τις μαντίλες δημόσια, έχοντας και τη συμπαράσταση χιλιάδων ανδρών, κυρίως νεαρής ηλικίας. Οι νεκροί είναι δεκάδες και το θεοκρατικό καθεστώς βγάζει στον δρόμο τον στρατό, που δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτό που χαρακτηρίζει «σατανικό σχέδιο των εχθρών της πατρίδας».

Οι διαδηλώσεις δεν λένε να κοπάσουν
Με αίμα συνεχίζουν να βάφονται οι δρόμοι του Ιράν με τον στρατό να προειδοποιεί ότι θα «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα.

Γιγαντώνονται οι διαδηλώσες για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας που βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών και 36 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η Μαχσά Αμινί, 22 ετών, που καταγόταν από την επαρχία Κουρδιστάν, συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη την οποία επισκεπτόταν με την οικογένειά της, «επειδή φορούσε ανάρμοστα ρούχα» από την αστυνομία ηθών, μια μονάδα αρμόδια να επιβάλλει τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες της χώρας.